«Το μέγα πλήθος των τροπολογιών, εννέα υπουργικές και 57 βουλευτικές, που κατατέθηκαν στο νομοσχέδιο Κατρούγκαλου επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς μας για τον τρόπο που νομοθετεί και τις σκοπιμότητες που εξυπηρετεί η κυβέρνηση», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, ενόψει της ψήφισης την Τετάρτη με ονομαστική ψηφοφορία, που ζήτησε το Ποτάμι.

«Η πρώιμη ροπή της κυβέρνησης στη φαυλότητα δικαιώνει την απόφαση της αποχώρησής μας από την συζήτηση του νομοσχεδίου, αφού καταγγέλθηκε από τον Ανδρέα Λοβέρδο η εμφανής σύγκρουση συμφερόντων στο πρόσωπο του κ. Κατρούγκαλου», αναφέρει μάλιστα το ΠΑΣΟΚ.

Ανάμεσα στα άλλα το ΠΑΣΟΚ στηλιτεύει την επιλογή της κυβέρνησης «να γίνουν αποδεκτές από το Σώμα υπουργικές τροπολογίες που συγκέντρωσαν πλήθος αντιδράσεων – όπως αυτές για τη «Διαύγεια» και τον ΑΚΑΓΕ – καθώς και η αξιοποίηση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας προκειμένου να βαφτίσουν συνταγματικές και σχετικές με το νομοσχέδιο ακόμα και αυτές που η Πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε ως αντισυνταγματικές και άσχετες».