Επανέρχεται αυτή την Παρασκευή στη Βουλή η «Ώρα του Πρωθυπουργού» και ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να απαντήσει σε δύο επίκαιρες ερωτήσεις.

Η πρώτη, είναι του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη και αφορά στο θέμα των αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση στην Παιδεία.

Η δεύτερη επίκαιρη ερώτηση, που θα απαντήσει ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή, έχει κατατεθεί από τον βουλευτή των ΑΝΕΛ, Νίκο Νικολόπουλο και αφορά στο θέμα της διαπλοκής.

Αναφορικά με το θέμα των διαπραγματεύσεων, για το οποίο έχει καταθέσει επίκαιρη ερώτηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος, από το Μέγαρο Μαξίμου γίνεται γνωστό ότι θα διεξαχθεί εκτενής συζήτηση στη Βουλή, εφόσον ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος της διαπραγμάτευσης.

Η «Ώρα του Πρωθυπουργού» είχε ουσιαστικά καταργηθεί την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο.

Η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ

Από το γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο κ. Τσίπρας για την πρώτη του εμφάνιση στην «ώρα του Πρωθυπουργού» την Παρασκευή, επέλεξε να απαντήσει σε επίκαιρες ερωτήσεις του κ. Θεοδωράκη (Προέδρου του Ποταμιού) για την παιδεία και του κ. Νικολόπουλου (ΑΝΕΛ) για τη διαπλοκή.

» Επέλεξε δηλαδή να απαντήσει σε μια και μόνο ερώτηση της αντιπολίτευσης για θέμα που συζητείται ούτως ή άλλως εκτενώς στην Βουλή την ίδια ημέρα με αφορμή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για το οποίο μπορούν να μιλήσουν ο Πρωθυπουργός και οι αρχηγοί των κομμάτων.

» Αυτό σημαίνει ότι αρνείται να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, για την πορεία της διαπραγμάτευσης με την ΕΕ και το ΔΝΤ, δηλαδή για το μείζον ζήτημα που απασχολεί τους πολίτες και τη δημόσια συζήτηση».