Ιδιαίτερη συνάντηση θα έχουν το Σάββατο στη Μόσχα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο γγ του ΟΗΕ Μπαν κι Μουν εν όψει της επανάληψης των συνομιλιών για το Κυπριακό, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος πρόσθεσε ότι τις επόμενες μέρες ο κύπριος πρόεδρος θα έχει τηλεφωνική συνομιλία με τον αμερικανό αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Σήμερα ο κύπριος πρόεδρος είχε δίωρη συνάντηση με Έσπεν ‘Αιντα, ειδικό σύμβουλο του γγ του ΟΗΕ , ο οποίος εξέφρασε ενθουσιασμό του για την ετοιμότητα των κ.κ. Αναστασιάδη και Ακιντζί για άμεση επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό.

Ο κ. ‘Αιντα δήλωσε πως «η διαδικασία είναι κυπριακής ιδιοκτησίας και αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία που θα πρέπει να αδράξουν οι Κύπριοι και που ενδεχομένως να μην ξαναπαρουσιαστεί πολύ σύντομα, κάτι που οι δύο ηγέτες αναγνωρίζουν». Ανέφερε δε ότι στο δείπνο που θα παραθέσει στους δύο ηγέτες την ερχόμενη Δευτέρα, 11 Μαΐου, θα αποφασιστεί η ακριβής ημερομηνία για την επανάληψη των συνομιλιών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης έκανε λόγο για μια πάρα πολύ καλή συνάντηση, στην οποία έγινε ανταλλαγή απόψεων για τα επόμενα βήματα