Όνομα και στοιχεία ζητά η κυβέρνηση προκειμένου να τοποθετηθεί σχετικά με δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο αναπληρωτής υπουργός της κυβέρνησης «ο οποίος έχει άμεση εμπλοκή στην υπόθεση της διαπραγμάτευσης» μετέφερε τον Μάρτιο 80.000 ευρώ στο Λουξεμβούργο.

Το ζήτημα του δημοσιεύματος της εφημερίδας Θεσσαλονίκη τέθηκε στην πρώτη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ο οποίος απάντησε: «Δεν έχω υπόψη μου το δημοσίευμα, δεν μπορώ να σχολιάσω».

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης επιτέθηκε στον κ. Σακελλαρίδη, λέγοντας ότι το θέμα αυτό ήταν το πρώτο που θα έπρεπε να γνωρίζει: «Αν υπάρχει σήμερα κυβερνητικό στέλεχος και μάλιστα με αρμοδιότητες στην οικονομία, που έβγαλε χρήματά του στο εξωτερικό και μάλιστα αφότου ανέλαβε κι ενώ ασκεί καθήκοντα. Πότε θα μάθει; Και τι θα κάνει σχετικώς;»

Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, σχετικά με την ουσία της υπόθεσης, κάλεσαν την εφημερίδα να δημοσιεύσει στο αυριανό φύλλο το όνομα, το ποσό και τα στοιχεία του λογαριασμού, διαφορετικά «θα μιλάμε για πρακτική που ξεπερνάει τα όρια της χυδαίας προβοκάτσιας. Ας το πράξει αυτό για να υπάρξει και η ανάλογη απάντηση.»

Οι ίδιοι κύκλοι, απαντώντας στη ΝΔ, κάλεσαν τον κ. Καραγκούνη «να πιέσει την εφημερίδα «Θεσσαλονίκη» να δημοσιεύσει τα στοιχεία του «αναπληρωτή υπουργού που έβγαλε 80.000 ευρώ στο Λουξεμβούργο το Μάρτιο». Θα βοηθούσε πολύ στη μάχη κατά της διαφθοράς».

«Από ότι φαίνεται η δημοσιογραφική χυδαιότητα δεν έχει όρια», τονίζουν πηγές της κυβέρνησης και κατηγορούν το εκδοτικό συγκρότημα «Μακεδονία-Θεσσαλονίκη» ότι συνεχίζει τη βρώμικη προβοκάτσια με δήθεν πληροφορίες για αναπληρωτή υπουργό που μετέφερε 80.000 ευρώ τον Μάρτιο σε τράπεζα του Λουξεμβούργου.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι η πρακτική είναι γνωστή, αναφέροντας ότι βγαίνει ένα ανυπόστατο, συκοφαντικό δημοσίευμα, δεν αναφέρεται όνομα για να μην υπάρξουν μηνύσεις, και δουλειά αναλαμβάνουν οι διάφοροι καλοθελητές ρίχνοντας λάσπη στον ανεμιστήρα. Εν συνεχεία, όπως συμπληρώνουν, όταν γίνουν οι μηνύσεις και αποκαλυφθεί η προβοκάτσια, τότε αυτοί οι κύκλοι, θεωρούν ότι μέχρι να αποφανθούν τα δικαστήρια η ζημιά έχει γίνει.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι αν το εκδοτικό συγκρότημα δεν πράξει ένα από τα δύο είναι υπόλογο για αισχρή προβοκατόρικη και συκοφαντική επίθεση κατά της κυβέρνησης.