Την επόμενη μέρα της επίθεσης εναντίον του, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης βρέθηκε και πάλι στην περιοχήμόνο που αυτή τη φορά δεν κάθισε για φαγητό αλλά πήγε για ένα ποτό σε μπαράκι της πλατείας.

Αυτό αποκάλυψε ο ίδιος μιλώντας με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη.

Μάλιστα ο κ. Παφίληςτου συνέστησε χαριτολογώντας άλλη φορά να τον παίρνει τηλέφωνο όταν θα επισκέπτεται τα Εξάρχεια που είναι η γειτονιά του.

«Τα Εξάρχεια είναι και δική μου γειτονιά αν και τώρα μένω στην Πλατεία Μαβίλη», του απάντησε ο κ. Βαρουφάκης και έκανε γνωστό ότι βρέθηκε και πάλι στην περιοχή, την αμέσως επόμενη μέρα από την επίθεση εναντίον του, μόνο που αυτή τη φορά δεν κάθισε για φαγητό αλλά πήγε για ένα ποτό σε μπαράκι της πλατείας.

Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για τα θέματα της βίας», ευχαριστώντας από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, όλους τους συναδέλφους του για τα λόγια συμπαράστασης που του εξέφρασαν με αφορμή την επίθεση που δέχθηκε στα Εξάρχεια από αντιεξουσιαστές.

«Όλοι είμαστε ταγμένοι στο δύσκολο αγώνα, αλλά ταυτόχρονα και στην τεράστια ανάγκη που υπάρχει να μην ψάχνουμε εύκολες λύσεις για τα θέματα της βίας. Κατέληξα να λέω για το συγκεκριμένο περιστατικό ότι η λύση δεν είναι ούτε η άτακτη φυγή, ούτε το άβατο, αλλά ούτε και η βίαιη καταστολή της βίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης.

Την πλήρη συμπαράσταση τους προς τον υπουργό Οικονομικών εξέφρασαν οι βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ Νίκος Μαυραγάνης και Δημήτρης Καμμένος καθώς και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης.