Αισιόδοξος ότι «είμαστε κοντά σε λύση, σε σύντομο διάστημα», σε ότι αφορά την ενδιάμεση συμφωνία εμφανίσθηκε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την εισήγησή του στο – μαραθώνιο, αφού διήρκησε περισσότερες από πέντε ώρες – Υπουργικό Συμβούλιο, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

«Είμαι αισιόδοξος ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία η οποία θα κινείται στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής που έχουμε λάβει και θα ορίζεται από τις κόκκινες γραμμές που έχουμε βάλει» επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης που έκανε στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου για την πορεία των διαπραγραματεύσεων.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο Πρωθυπουργός ανέλυσε στους υπουργούς όλες τις εξελίξεις και σε ποιο σημείο βρισκόμαστε. Εξάλλου, οι πηγές σημείωναν ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να υπάρξει συμφωνία μέχρι την 11η Μαΐου ή και νωρίτερα ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενη να ζητηθεί έκτακτη σύγκληση του Eurogroup.

Τέλος, σχετικά με το πολυνομοσχέδιο που δεν συζητήθηκε σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο, κυβερνητικές πηγές εξηγούσαν ότι δεν είχε νόημα από τη στιγμή που οι συζητήσεις στις Βρυξέλλες είναι σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, η ατζέντα της συνεδρίασης του υπουργικού περιελάμβανε ακόμα ενημέρωση από τον Πρωθυπουργό για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες, συζήτηση για τρία νομοσχέδια του υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, ενημέρωση για τα επόμενα βήματα για την ΕΡΤ και εισήγηση για το νομοσχέδιο για την προκήρυξη νέων αδειών τηλεοπτικών μέσων.