Τα νοσοκομεία δεν διαθέτουν αποθεματικά, έχουν τρέχουσες ανάγκες, υποστήριξε ο υπουργός Υγείας Παν. Κουρουμπλής, μιλώντας σε εκπομπή του Mega, αναφερόμενος στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και τη μεταφορά διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Σήμερα εάν διαβάσει κανείς προσεκτικά την ΠΝΠ θα δει ότι οι ανάγκες των νοσοκομείων, δηλαδή των φορέων που έχουν ανάγκες τρέχουσες, εξαιρούνται. Τα νοσοκομεία δεν διαθέτουν αποθεματικά. Τα νοσοκομεία έχουν ανάγκες τρέχουσες. Η διάταξη όπως είναι διατυπωμένη καλύπτει πλήρως τα νοσοκομεία, με συνέπεια σήμερα να μην υπάρχει σήμερα ένα νοσοκομείο που να έχει διαθέσει χρήματα στη Τράπεζα της Ελλάδος» υπογράμμισε.

Σχολιάζοντας την αντίδραση της ΝΔ είπε: «Η ΝΔ έσπευσε να πει ότι με ρητή εντολή του υπουργού, όταν λέμε ρητή εντολή είναι δύο πράγματα ή υπογράφει ο υπουργός και λέει κάντε αυτό ή υπογράφει ο παρακάτω και λέει κατ’ εντολήν του υπουργού να κάνετε αυτό. Είδατε πουθενά να υπάρχει ρητή εντολή του υπουργού;»

Σχετικά με την επιστολή που εστάλη στα νοσοκομεία προκειμένου να ενημερώσουν για τα διαθέσιμα που έχουν, ο κ. Κουρουμπλής απάντησε ότι η κίνηση αυτή έγινε για να υπάρχει μια εικόνα για τα νοσοκομεία.