Νέα κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στη Νέα Δημοκρατία με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις σε ότι αφορά την διαπραγμάτευση.

Για θράσος κατηγορεί την κυβέρνηση η ΝΔ κάνοντας λόγο για πολύ κακό κλίμα που επικρατεί στην Ευρώπη για τη χώρα μας.

Σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του κόμματος Κώστας Καραγκούνης τονίζει πως η αλήθεια που θα πρέπει να ανησυχεί την κυβέρνηση « είναι ότι οι δηλώσεις κορυφαίων αξιωματούχων από όλο το πολιτικό φάσμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δείχνουν το πολύ κακό, για την Ελλάδα, κλίμα που επικρατεί στην Ευρώπη» .

Ο κ. Καραγκούνης φέρνει ως παραδείγματα τις δηλώσεις των κκ Σούλτς, Βέμπερ, Μοσκοβισί και Ντάισελμπλουμ ενώ αναφέρεται και στα «όσα άκουσε», όπως λέει χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης σήμερα από τους συναδέλφους του υπουργούς Οικονομικών στη Ρίγα.

«Όλα τα άλλα είναι για εσωτερική κατανάλωση» τονίζει ο κ. Καραγκούνης ο οποίος ρωτά αν ο ΣΥΡΙΖΑ «θα αποδοκιμάσει όλους εκείνους στο εσωτερικό του, που επιχειρηματολογούν υπέρ της δραχμής, όταν η κυβέρνηση υποτίθεται ότι διαπραγματεύεται για την παραμονή μας στο ευρώ».

Η απάντηση ΣΥΡΙΖΑ

«Για μια ακόμα φορά η ΝΔ επιλέγει να συνταχθεί με τους ακραίους κύκλους των δανειστών. Έκαστος εφ’ ώ ετάχθη» σημειώνει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σε απάντησή του προς τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, Κώστα Καραγκούνη.