«Χοντρό» αποκάλεσε ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης τον υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο, και εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του προς το πρόσωπό του ανέφερε ότι «αν τον δω κρεμασμένο, δεν θα κόψω το σκοινί».

Την τοποθέτηση του Γιάννη Μπουτάρη καταδίκασε με ανακοίνωσή της η συντονιστική των ΑΝ.ΕΛ Θεσσαλονίκης τονίζοντας «την αηδία και την οργή της για την απαράδεκτη δήλωση κατά του υπουργού Αμυνας…».

Η δήλωση του Γιάννη Μπουτάρη έγινε τη Δευτέρα κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Θεσσαλονίκης με αφορμή την πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τα αποθεματικά των δήμων.

Παρότι ο Γιάννης Μπουτάρης ζήτησε την στήριξη της κυβέρνησης στη δύσκολη μάχη που, όπως είπε, δίνει για τη σωτηρία της Ελλάδας, δήλωσε για τον υπουργό Αμυνας:

«Το ‘χω ξαναπεί. Πρέπει να βοηθήσουμε αυτούς που παλεύουν να μας βγάλουν απ’ το λούκι. Είχα πει ότι έχουμε συγκεκριμένη κυβέρνηση, την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι βέβαια και η κυβέρνηση του χοντρού. Αυτόν τον Καμμένο παιδιά συγγνώμη, αλλά δεν τον πάω με τίποτα. Αν τον δω κρεμασμένο, δεν θα κόψω το σχοινί, ένα πράγμα».

Η αντίδραση των ΑΝ.ΕΛ

Στο θέμα παρενέβη με ανακοίνωσή της η συντονιστική των ΑΝ.ΕΛ Θεσσαλονίκης, αναφέροντας ότι «εκφράζει την αηδία και την οργή της για την απαράδεκτη δήλωση κατά του υπουργού Αμυνας και προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Π. ΚΑΜΜΕΝΟΥ από τον δήμαρχο της πόλης κ. Γ. ΜΠΟΥΤΑΡΗ.

«Ο γνωστός τουρκολάγνος δήμαρχος της Θεσσαλονίκης στο σημερινό (σ.σ.: Δευτέρας) δημοτικό συμβούλιο καταφέρθηκε με απίστευτες φράσεις εναντίον του προέδρου μας Π. ΚΑΜΜΕΝΟΥ.

«Πολιτικό σχόλιο απίστευτης ηλιθιότητας έκανε για ακόμη μια φορά, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της Θεσσαλονίκης.

«Ο κ. Μπουταρης καταφέρθηκε εναντίον του υπουργού Εθν. Άμυνας, Πάνου Καμμένου, λέγοντας χαρακτηριστικά «Δεν τον πάω καθόλου τον χοντρό!!!Αν τον δω κρεμασμένο, δεν θα κόψω το σχοινί».

«Αφήνουμε στο λαό της πόλης να κρίνει τις άκρως απαράδεκτες δηλώσεις ενός δημάρχου που υποτίθεται εκφράζει όλους τους πολίτες όπου και αν ανήκουν».

Μπουάρης: «Ο άνθρωπος δεν είναι σοβαρός»

Στο θέμα ο Γιάννης Μπουτάρης επανήλθε το μεσημέρι της Τρίτης σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5. Ερωτηθείς σχετικά ο Γιάννης Μπουτάρης είπε:

«Ο άνθρωπος δεν είναι σοβαρός. Όταν ξεκίνησε και είπε ότι ψεκάζουμε τους Έλληνες, μόνο αυτό φτάνει για να τον χαρακτηρίσεις. Είχε πει ότι αν φύγουμε από το ευρώ θα πάμε στο δολάριο! Συνεχώς κάνει πράγματα τα οποία είναι ενοχλητικά, τουλάχιστον για τη δική μου αντίληψη. Δεν μπορεί να λέει ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα βγάλει φυλλάδια και βιβλία για να υπενθυμίζει στους μαθητές το πατριωτικό τους φρόνημα».

Οσο για την αμφιλεγόμενη φράση με το «σχοινί», ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης παραδέχτηκε ότι είναι υπερβολική, αλλά εξήγησε πως είναι μια φράση που λέγεται για κάποιον που δεν είναι σημαντικός.