Σε πρωτοφανείς ισχυρισμούς για τον Γιώργο Παπανδρέου και τη σχέση του με τον πατέρα του Ανδρέα Παπανδρέου προχώρησε η χήρα του τελευταίου, Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου, μιλώντας στην τηλεόραση του ΡΙΚ.

Η χήρα του Ανδρέα Παπανδρέου χαρακτήρισε «απρόβλεπτο» το ότι ήρθε στην εξουσία ο Γιώργος Παπανδρέου και έφθασε στο σημείο να πει πως «αν ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε προβλέψει ότι ο γιος του θα έβαζε τη χώρα στο ΔΝΤ θα είχε κάνει χαρακίρι»!

«Ήξερε, γιατί ήξερε και τον Γιώργο. Ό,τι του έστελνε ως υπουργός, τσαλακωνόταν και πεταγόταν στο καλάθι των αχρήστων. Υπήρξαν ομηρικοί καυγάδες σπίτι. Δεν μπορούσε να τον φανταστεί ηγέτη της Ελλάδας», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τη Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου, «ο Ανδρέας έβαζε τον Γιώργο Παπανδρέου στην κυβέρνηση εξαιτίας οικογενειακών πιέσεων». Όπως είπε, «πιέσεις δεχόταν και για τον Νίκο».

Ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν ήθελε τον Κώστα Σημίτη για διάδοχό του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε η χήρα του ιδρυτή του κόμματος, η οποία ισχυρίστηκε ότι «το δαχτυλίδι δεν δόθηκε από το Ωνάσειο αλλά από άλλα κέντρα εξουσίας».

«Μια μέρα που είχε πυρετό και ανένπεε με τη μάσκα του οξυγόνου μου είπε φώναξε μου τον Λαλιώτη. Κατέβασε τη μάσκα του οξυγόνου και είπε στον Λαλιώτη: Φρόντισε το κόμμα να μην πάει στον Σημίτη. Ο Λαλιώτης του είπε «ναι πρόεδρε» και έφυγε. Δεν τον ξανάδε ποτέ».

Αποκάλυψε επίσης πως όταν ο Θόδωρος Πάγκαλος ήταν υποψήφιος για δήμαρχος Αθηναίων, κόντρα στον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε σκεφτεί να του δώσει το «δαχτυλίδι», η συμπεριφορά του πρώην υπουργού ενόχλησε τον Παπανδρέου και έτσι «έχασε» την κούρσα της διαδοχής.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε επίσης θυμώσει πολύ με τη δήλωση του Πάγκαλου πως «η Γερμανία είναι ένας γίγαντας με πήλινα πόδια».

Όπως τόνισε δεν υπάρχει πια ΠΑΣΟΚ: «Είναι ένα αντεθνικό, αντιλαϊκό, απόκομμα ντροπής που φέρει μόνο το όνομα και όχι τη χάρη του κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου». Πρόσθεσε δε ότι οι τρεις πρόεδροι μετά τον Ανδρέα Παπανδρέου κατέστρεψαν το κόμμα.

«Σημίτης και Γιώργος έχουν έναν κοινό: Μισούσαν τον Ανδρέα. Ο Βενιζέλος κι αυτός σε ένα μεγάλο βαθμό».