«Ο δρόμος μας είναι μέσα στην Ευρώπη. Κι αυτόν τον δρόμο θα τον διαβούμε και θα τον διαβούμε νικηφόρα» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την επίσκεψη του στη γενέτειρα και το σπίτι του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Πρώτη Σερρών.

«Το παράδειγμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή παραμένει διαχρονικό για τον τόπο και για τον Λαό μας: Η προσήλωση στην δημοκρατία, η πίστη στο καθήκον και στην εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος και η ενότητα στις δύσκολες ώρες για τις μεγάλες αποφάσεις, πέρα και έξω από στείρες κομματικές αντιπαραθέσεις» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος σε δηλώσεις του.

Οπως τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «κυρίως όμως καλούμαστε σήμερα να ολοκληρώσουμε το ευρωπαϊκό όραμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή: Να πορευτούμε μαζί με τους άλλους Λαούς μέσα στην Ευρώπη. Γιατί μέσα από την Ευρώπη μπορούμε να διεκδικήσουμε το μέλλον μας. Και να διορθώσουμε μαζί με τους άλλους Λαούς την Ευρώπη ώστε να ξαναγυρίσει στις αρχές και τις αξίες από τις οποίες και εκείνη ξεκίνησε».

Και ολοκληρώνοντας έστειλε το επίκαιρο μήνυμα: «Η μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή τούτη την ώρα επιτάσσει: Ο δρόμος μας είναι μέσα στην Ευρώπη, και αυτό τον δρόμο θα τον διαβούμε. Και θα τον διαβούμε νικηφόρα».

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχτηκε και ξενάγησε στο σπίτι τού Κωνσταντίνου Καραμανλή, δείχνοντας του οικογενειακές φωτογραφίες αλλά και φωτογραφίες από το δημόσιο βίο του ιστορικού ηγέτη, ο αδελφός του Αχιλλέας Καραμανλής και ο γιος του Αχιλλέα, βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής, ενώ παραβρέθηκαν επίσης ο Πέτρος Μολυβιάτης και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας

«Πρόεδρε, σε ευχαριστώ, σαν Έλληνας. Δώσε μου τη δύναμη για να ανταποκριθώ στην αποστολή μου. Άλλωστε, εσύ τη δρομολόγησες με τον τρόπο σου» έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών μπροστά στο πορτρέτο του Κωνσταντίνου Καραμανλή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και υπέγραψε με το μικρό του όνομα.

Δήλωση Βαρθολομαίου

Νωρίτερα ο κ. Παυλόπουλος παραβρέθηκε και στην πατριαρχική θεία λειτουργίας στον ιερό ναό Αγ. Νικήτα Σερρών. «Σας διαβεβαιώνουμε ότι θα έχετε τη διαρκή δέηση του Οικουμενικού Πατριαρχείου» δήλωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

«Ευχόμαστε όταν θα επιστρέψουμε στην Ελλάδα, να έχετε ξεπεράσει την κρίση» πρόσθεσε.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στις πλημμυρισμένες καλλιεργήσιμες εκτάσεις του δήμου Αμφίπολης στη Μεσολαγγιά, όπου παρέμεινε για λίγα λεπτά.