Νέο μνημόνιο, το οποίο δεν θα ικανοποιεί τον ελληνικό λαό, θα υπογράψει η κυβέρνηση, εκτιμά ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος υποστηρίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προσχωρήσει ήδη σε θέσεις της προηγούμενης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα RealNews, ο Δημ. Κουτσούμπας εκτιμά πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε συμβιβασμό με τους εταίρους ικανοποιώντας απαιτήσεις ομίλων και δανειστών.

«Όλοι οι εφαρμοστικοί νόμοι και οι επώδυνες αλλαγές των προηγούμενων μνημονίων θα είναι σε ισχύ, ενώ θα προστεθούν και νέες μνημονιακές δεσμεύσεις, όσο κι αν η κυβέρνηση βαφτίζει το κρέας ψάρι» υποστηρίζει ο κ. Κουτσούμπας, ο οποίος θεωρεί πως «ο ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας πλέον πάρει τη θέση της σοσιαλδημοκρατίας που παλιά κάλυπτε το ΠΑΣΟΚ, θα συνεχίσει το πλασάρισμα μιας πολιτικής καθαρά αστικής, αντεργατικής με αριστερό φιλολαϊκό περιτύλιγμα».

Ο γγ του ΚΚΕ εκτιμά πως το σενάριο των πρόωρων εκλογών είναι ανοιχτό, αλλά απορρίπτει το σενάριο οικουμενικής κυβέρνησης, στην παρούσα φάση.

Όσον αφορά στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης, ο γγ του ΚΚΕ τονίζει πως θα πρέπει να υπάρξει σύγκρουση και απειθαρχία στον κανονισμό του Δουβλίνου και στη συνθήκη Σένγκεν.

«Άμεσα πρέπει να εξασφαλιστούν ανθρώπινοι χώροι προσωρινής φιλοξενίας για πρόσφυγες και μετανάστες, γρήγορη και δίκαιη χορήγηση ασύλου στους πρόσφυγες, χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων για να φύγουν στις χώρες τελικού προορισμού τους» τονίζει ο κ. Κουτσούμπας.

Τέλος, με αφορμή την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής ζητά να μην υπάρξει καμία περίπτωση κουκουλώματος της υπόθεσης και κάνει λόγο για «εγκληματική οργάνωση», η οποία είναι «ναζιστική και στη δομή της και στην οργάνωσή της».