Υπερψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία με την πλήρη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ και μετά από ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει η ΝΔ, τα πέντε άρθρα και οι δύο τροπολογίες του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης, για την κατάργηση των φυλακών κράτησης Τύπου Γ΄.

Ειδικότερα:

ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ: Υπερψήφισαν τόσο τα άρθρα όσο και τις τροπολογίες.

ΝΔ και Ποτάμι: Καταψήφισαν όλα τα άρθρα και τις δύο τροπολογίες.

Χρυσή Αυγή: Υπερψήφισε το άρθρο 1, παρών δήλωσε στα άρθρα 3,6, και 9 καθώς και στην τροπολογία 43 ενώ καταψήφισε την τροπολογία 46.

ΚΚΕ: Υπερψήφισε τα άρθρα 1 και 3 καθώς και την τροπολογία με τον αριθμό 46. Παρών δήλωσε για τα άρθρα 6 και 9 και στην τροπολογία με αριθμό 43.

ΠΑΣΟΚ: Δήλωσε όχι σε όλα πλην της τροπολογίας με αριθμό 46, στην οποία δήλωσε παρών.

Τι προβλέπουν άρθρα και τροπολογίες και πως ψηφίστηκαν:

Το άρθρο 1 καταργεί τις φυλακές κράτησης Τύπου Γ΄. Υπέρ τάχθηκαν συνολικά 174 βουλευτές ενώ το καταψήφισαν 75.

Το άρθρο 3 δίνει δυνατότητα αποφυλάκισης όσων κρατουμένων είναι πάνω από 75 ετών και έχουν καταδικαστεί σε κάθειρξη μέχρι 10 έτη.

Ναι ψήφισαν 166 βουλευτές, όχι 75 ενώ 8 βουλευτές δήλωσαν παρών.

Το άρθρο 6 δίνει την δυνατότητα στον Σάββα Ξηρό και σε ισοβίτες με αναπηρία άνω του 80% να εκτίσουν το υπόλοιπο της ποινής τους υπό κατοίκον περιορισμό φορώντας το ηλεκτρονικό «βραχιολάκι». Ναι ψήφισαν 152, όχι 75 ενώ 22 βουλευτές δήλωσαν παρών.

Το άρθρο 9 αφορά ευεργετικά μέτρα για ανήλικους. Ναι ψήφισαν 152, όχι 75, παρών 22 βουλευτές.

Το άρθρο 12 προβλέπει έκτακτα μέτρα για αποσυμφόρηση των φυλακών κράτησης.

Ναι ψήφισαν 152, όχι 89 ενώ παρών δήλωσαν 8 βουλευτές.

Η τροπολογία με αριθμό 43, προβλέπει δυνατότητα έκτισης ποινής με κατ οίκον περιορισμό, σε όσους συγγενείς προφυλακίστηκαν καθώς είχαν εμπλακεί λόγω αυτής της ιδιότητάς τους, με καταδικασθέντες για τρομοκρατία.

Ναι ψήφισαν 152, όχι 75 ενώ 22 δήλωσαν παρών.

Η τροπολογία με αριθμό 46, μετά και τις βελτιωτικές αλλαγές του υπουργού Δικαιοσύνης προβλέπει κατάργηση του «κουκουλονόμου» , πλην της περίπτωσης που γίνεται χρήση κουκούλας σε εγκλήματα ληστείας.

Ναι ψήφισαν 166, όχι 74 ενώ 9 βουλευτές δήλωσαν παρών.