Ο Πρωθυπουργός και αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας περιλαμβάνεται στην ετήσια λίστα του περιοδικού TIME με τις 100 προσωπικότητες που διαθέτουν τη μεγαλύτερη επιρροή σε διεθνή κλίμακα το 2105.

Η λίστα του Time συνενώνει πρόσωπα από τον χώρο των τεχνών και του θεάματος, της επιστήμης, των επιχειρήσεων και της πολιτικής, ηγέτες, πρωτοπόρους και ινδάλματα.

Από τον τραγουδιστή Κάνιε Γουέστ και τον ηθοποιό Μπράντλεϊ Κούπερ, τον Τιμ Κουκ της Apple, τον οικονομολόγο Τομά Πικετί, έως τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν και τον Πάπα Φραγκίσκο.

Για τρίτη συνεχή χρονιά το νεότερο πρόσωπο στη λίστα είναι η 17χρονη σήμερα Πακιστανή Μαλάλα Γιουσουφζάι, ενώ η γηραιότερη προσωπικότητα με επιρροή παγκοσμίως είναι ο 88χρονος πρόεδρος της Τυνησίας Μπέτζι Καΐντ Εσέμπσι.

Aνγκελα Μέρκελ, Βλαντιμίρ Πούτιν, Σι Τζινπίνγκ, Ραούλ Κάστρο, Κιμ Γιονγκ-ουν, Μπενιαμίν Νετανιάχου, Χίλαρι Κλίντον και Μπαράκ Ομπάμα βρίσκονται ανάμεσα στα πρόσωπα που συγκροτούν τη λίστα των ηγετών με τη μεγαλύτερη επιρροή.

Το κείμενο που «συνοδεύει» το αφιέρωμα στον Πρωθυπουργό από το αμερικανικό Time φέρει την υπογραφή του ηγέτη του αριστερού ισπανικού κόμματος Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας (το κείμενο για κάθε πρόσωπο που περιλαμβάνεται στη λίστα υπογράφεται από μία εξίσου σημαντική προσωπικότητα).

Υπό τον τίτλο «ο ανερχόμενος αστέρας της Ελλάδας», ο Πάμπλο Ιγκλέσιας γράφει για τον Αλέξη Τσίπρα:

«Στην συγκέντρωση με την οποία έκλεισε την προεκλογική εκστρατεία του στην Αθήνα, ο Αλέξης μου είπε ‘Πρέπει να συναντηθούμε τώρα, αλλά αν δεν σε πειράζει, ας βρεθούμε σπίτι μου. Θα ήθελα να περάσω λίγο χρόνο με τα παιδιά μου’.

Αυτός είναι ο Αλέξης Τσίπρας: ένας οικογενειάρχης που μπορεί να μιλά για την πολιτική ενώ τα δύο μικρά παιδιά του κρέμονται γύρω από το λαιμό του. Όταν ήταν ένας από τους νεότερους ηγέτες της ελληνικής αριστεράς, κατάλαβε ότι στην πολιτική πρέπει να εμπνέεις τη νίκη και ότι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να υπερασπιστείς τη χώρα σου.

Αυτός ο οπαδός του Παναθηναϊκού, ο λάτρης του rock ‘n’ roll που συνήθιζε να ταξιδεύει με μηχανή πριν εκλεγεί πρωθυπουργός, έγινε η ελπίδα των Ελλήνων που αντιμετωπίζουν τις καταστροφικές συνέπειες των πολιτικών λιτότητας που επιβλήθηκαν στη χώρα τους.

Σήμερα είναι ένας υπεύθυνος αρχηγός κυβέρνησης που έχει εντυπωσιάσει την Ευρώπη με τις διαπραγματευτικές του ικανότητες που συνδυάζουν σοφία και τις αρχές. Δεν είναι τυχαίο ότι οι Έλληνες αξιολογούν την κυβέρνησή του υψηλότερα από οποιαδήποτε άλλη τα τελευταία χρόνια.

Ο Αλέξης Τσίπρας αντιπροσωπεύει έναν ευρωπαϊσμό που συμμερίζονται όσοι κατανοούν ότι η δημοκρατία στην ήπειρό μας πρέπει να είναι συνδεδεμένη με την κυριαρχία και την κοινωνική δικαιοσύνη».