Πρέπει και οι εταίροι να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους απέναντι στην Ελλάδα, τόνισε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κορωνάκης, ο οποίος χαρακτήρισε «παιγνίδι εντυπώσεων σε μια σκληρή διαπραγμάτευση», τις συνεχείς αναφορές περί Grexit σε ξένα μέσα ενημέρωσης.

«Ελπίζουμε σύντομα να λήξει η διαπραγμάτευση και όπως η κυβέρνηση τηρεί τη Συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου και φροντίζει να τηρεί και την εντολή του ελληνικού λαού, έτσι και οι εταίροι πρέπει να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους και να δοθεί λύση στο αδιέξοδο για να προχωρήσει η χώρα, σεβόμενη τόσο τους κανόνες της Ε.Ε., όσο, και κυρίως, την εντολή του ελληνικού λαού», δήλωσε ο κ. Κορωνάκης και πρόσθεσε:

«Η εντολή του ελληνικού λαού είναι οδηγός μας, οι προγραμματικές μας δηλώσεις είναι σε ισχύ και με αυτές θα προχωρήσουμε το επόμενο διάστημα».

Ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ και συζήτησε με τους εργαζόμενους, κυρίως για το νομοσχέδιο για τη νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση, που συζητείται στη Βουλή.

Ο κ. Κορωνάκης, είπε ότι είναι συμβολικό το γεγονός πως ξεκίνησε τη διήμερη περιοδεία του στη Θεσσαλονίκη από την ΕΡΤ, διότι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ με τον αγώνα τους έδωσαν μάθημα πως πρέπει να δίνονται οι αγώνες.

Επισήμανε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να είναι δίπλα τους και στα επόμενα βήματα για μια ΕΡΤ ανεξάρτητη, δημοκρατική και πλουραλιστική, που θα αναδεικνύει τις ανάγκες της κοινωνίας.

Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα, το συντομότερο δυνατό, να τεθεί σε λειτουργία η νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση και την επόμενη φορά που θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη, να είναι ανοιχτό το τρίτο κανάλι της ΕΡΤ με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

«Τις τελευταίες μέρες έχουμε ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια επικοινωνίας με τον κόσμο και γίνονται ανοιχτές συνελεύσεις και συνεδριάσεις των οργάνων του κόμματος, με στόχο να ανοίξουμε στην κοινωνία, να χτίσουμε δεσμούς εμπιστοσύνης που θα μας χρειαστούν πάρα πολύ στις μάχες που έρχονται», είπε ο κ. Κορωνάκης για την περιοδεία του στη Θεσσαλονίκη, η οποία περιλαμβάνει και ομιλίες σε συσκέψεις κομματικών στελεχών.

Την Πέμπτη, επίσης, θα επισκεφθεί την επιχείρηση ΒΙΟ.ΜΕ, που λειτουργεί με ευθύνη των εργαζομένων, και θα συναντηθεί με εκπροσώπους του κινήματος «Χαλκιδική SOS», που αντιτίθεται στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές.