Στην αποκάλυψη ότι δέχθηκε επίθεση από αγνώστους τον Ιανουάριο του 2014, το ίδιο βράδυ που είχε καταθέσει ερώτηση στο κοινοβούλιο για τη περιβόητη λίστα Νικολούδη, προέβη το πρωί της Τρίτης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και σημερινός αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος.

«Εκατό δισ. φύγανε από Ελληνες στη διάρκεια του μνημονίου, όταν είχα ζητήσει πριν ένα χρόνο να κατατεθεί η λίστα Νικολούδη στη Βουλή, είπα ότι «τέλειωσε η ζωή μου»… Το ίδιο βράδυ δέχθηκα επίθεση», είπε χαρακτηριστικά ο Αλ. Μητρόπουλος.

Οπως εξήγησε, η επίθεση έγινε καθώς πήγαινε στο σπίτι του και ο ίδιος χτυπήθηκε και κατόπιν επικοινώνησε με φίλο του εισαγγελέα για να καταγγείλει το γεγονός. Υποστήριξε δε ότι στη λίστα Νικολούδη είδε «πολιτικούς, υπουργούς Οικονομικών και δημοσιογράφους»!

«Πρέπει ο Πρωθυπουργός να αναζητήσει αμέσως ποιοι έβγαλαν πάνω 500.000 ευρώ, 1 εκατομμύριο ευρώ και δεν μπορώ να δεχθώ μείωση σε μισθούς και συντάξεις. Δεν μπορώ να δεχθώ μειώσεις σε Υγεία και Παιδεία», σημείωσε.

Ο ίδιος συσχέτισε το περιεχόμενο της λίστας Νικολούδη με τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, για τις οποίες τόνισε ότι δείχνουν πως «ο «έντιμος συμβιβασμός» είναι πλεόν ανέφικτος».

Ως εκ τούτου, είπε, ενδεχομένως πρέπει η κυβέρνηση να αναζητήσει πόρους για το πρόβλημα του Ιουνίου για να έχει ευχέρεια ελιγμών, καθώς όπως ανέφερε «οι δανειστές επιμένουν στη σκληρότητα και στην επιβολή μέτρων».