Την άποψη ότι ο τρόπος που λειτουργεί στο κοινοβούλιο η Ζωή Κωνσταντοπούλου «συνιστά πρόσθετη θεσμική επιβάρυνση» και «δεν διευκολύνει τη λειτουργεί της Βουλής» εξέφρασε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος σε συνέντευξή του που προβλήθηκε το βράδυ της Τρίτης, ο ίδιος ωστόσο απέφυγε να πάρει σαφή θέση αν θα κατατεθεί μια πρόταση μομφής.

«Δεν θα ήθελα να κάνω σχόλια που αφορούν την εσωτερική λειτουργία της Βουλής, εκτός Βουλής. Αλλά βεβαίως ο κορυφαίος θεσμός του δημοκρατικού Πολιτεύματος είναι η Βουλή, οι πολίτες, τα μέσα ενημέρωσης, δικαιούνται να ασχολούνται με τη Βουλή και δε θα πω τίποτα άλλο από αυτό που έχω πει παρουσία της κυρίας Κωνσταντοπούλου, ο τρόπος με τον οποίον λειτουργεί συνιστά μία πρόσθετη θεσμική επιβάρυνση, δεν διευκολύνει τη λειτουργία της Βουλής» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Σία Κοσιώνη του ΣΚΑΪ.

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος εξήγησε ότι το ΠΑΣΟΚ ψήφισε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου για Πρόεδρο της Βουλής μολονότι «γνωρίζαμε τους οιωνούς, ξέραμε τα χαρακτηριστικά του προσώπου, ξέραμε πως αντιδρά από την προηγούμενη Βουλή».

«Η θετική ψήφος» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «είχε την έννοια της υπόμνησης ότι τώρα αλλάζει ρόλο, ότι τώρα δεν είναι ένας μαχητικός Βουλευτής της Αντιπολίτευσης».

Ο ίδιος προσέθεσε πως δεν ήταν λάθος η θετική ψήφος προς τη Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Ηυπόμνηση χρειαζόταν, απλώς δε λαμβάνεται υπόψιν» σημείωσε και προσέθεσε: «Αρα το να έχουμε τόσα προβλήματα ως χώρα και να έχουμε επιπλέον μία επιβάρυνση της ατμόσφαιρας χωρίς λόγο, δε βοηθάει κανέναν, ούτε την Κυβέρνηση, πιστεύω ότι αυτό είναι βλαπτικό πρωτίστως για τον κ. Τσίπρα και την Κυβέρνησή του.Ο Πρόεδρος της Βουλής είναι για να διευκολύνει τη δημιουργία συναινέσεων, είναι για να απαλύνει τις εντάσεις, είναι για να προστατεύει την Αντιπολίτευση» τόνισε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.

Ερωτηθείς αν θα αποσύρει το ΠΑΣΟΚ την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπο της Προέδρου της Βουλής ο Βαγγέλης Βενιζέλος απάντησε: «Τι εμπιστοσύνη; Να σας πω κάτι; Το να κάνουμε πρόταση μομφής δηλαδή;Θα την απορρίψει την πρόταση μομφής η κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ».

«Εχει νόημα τι, να πούμε ότι η κυρία Κωνσταντοπούλου δεν έχει ακόμη αφομοιώσει το ρόλο της; Δεν το έχει. Της εύχομαι να καταλάβει τη μεγάλη ευκαιρία που της έχει δοθεί. Είναι μία νέα σε ηλικία γυναίκα, με πολλά προσόντα, έχει την ικανότητα τη διανοητική να αντιληφθεί τι συμβαίνει, αλλά χρειάζεται και μία άσκηση συναισθηματική και χαρακτηριολογική.Οι Πρόεδροι των Κοινοβουλίων είναι συνήθως ώριμοι Πολιτικοί, οι οποίοι έχουν διανύσει μία διαδρομή και οι οποίοι ξέρουν να αίρονται υπεράνω των εντάσεων, αυτός είναι ο ρόλος τους και γι΄ αυτό έχει σημασία να μελετάμε και την ιστορία και τα συγκριτικά δεδομένα» συμπλήρωσε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.