«Οι συζητήσεις στο Brussels Group συνεχίζονται σε καλό κλίμα. Αναγνωρίζεται και από τις δύο πλευρές η πρόοδος σε σημεία της διαπραγμάτευσης» αναφέρει, σε άτυπη ενημέρωσή του, το Μέγαρο Μαξίμου, σχολιάζοντας τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

Το Μαξίμου κάνει λόγο για «επίπονες και μακρές διαδικασίες» κατά τις οποίες «η ελληνική πλευρά παρουσιάζει στους θεσμούς τεκμηριωμένες θέσεις».

«Σε αρκετές περιπτώσεις οι θέσεις αυτές γίνονται δεκτές, ενώ σε άλλες υπάρχουν και διαφωνίες», αναφέρουν χαρακτηριστικά κυβερνητικοί κύκλοι και προσθέτουν:

«Η διαβούλευση πάντως συνεχίζεται επί του κειμένου των μεταρρυθμίσεων που παρουσίασε η ελληνική κυβέρνηση».

«Στη λίστα δεν υπάρχουν υφεσιακά και αντιλαϊκά μέτρα, αλλά ελληνικές θέσεις που μεταφέρουν βάρη από τα συνήθη υποζύγια σε έχοντες και κατέχοντες», υποστηρίζει η κυβέρνηση.

«Διάφορα δημοσιεύματα που επιμένουν να παρουσιάζουν ότι η ελληνική πλευρά είτε είναι απροετοίμαστη είτε ότι υπάρχουν τριβές μεταξύ της ελληνικής αντιπροσωπείας, αν δεν επιχειρούν να υπονομεύσουν τις συζητήσεις, απλώς αλλοιώνουν την πραγματικότητα» σχολιάζει το Μέγαρο Μαξίμου.

Σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις που διέρρευσαν στον Τύπο, από την κυβέρνηση επιβεβαιώνουν ότι ανταποκρίνονται σε αρκετές περιπτώσεις σε σημεία της λίστας που έχει στείλει η κυβέρνηση στo Brussels Group.

«Παρόλα αυτά δεν εκφράζουν το σύνολο των μεταρρυθμίσεων, αφού υπάρχουν σημαντικά περισσότερες και σε πολύ μεγαλύτερη ανάλυση» σημειώνουν.