Νέα επίθεση στην κυβέρνηση για τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλης Βενιζέλος.

Όπως ανέφερε ο κ. Βενιζέλος «υπέγραψαν στις 27 Φεβρουαρίου την τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης, χωρίς νομοθετική εξουσιοδότηση και την κρύβουν από τη Bουλή. Γιατί; Για να μη φανεί ότι υπέγραψαν το ίδιο κείμενο με την προηγούμενη κυβέρνηση».

Ολόκληρη η δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλου έχει ως εξής:

«Ας δούμε τα αποτελέσματα της σκληρής διαπραγμάτευσης.

»Υπέγραψαν στις 27 Φεβρουαρίου την τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης, χωρίς νομοθετική εξουσιοδότηση και την κρύβουν από τη Bουλή. Γιατί; Για να μη φανεί ότι υπέγραψαν το ίδιο κείμενο με την προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά μακάρι να σταματούσε εδώ το πρόβλημα.

Δήλωση Ευ. Βενιζέλου σχετικά με τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης from Evangelos Venizelos on Vimeo.

»Προσετέθη ένας πολύ σκληρός όρος: Τους πήραν μέσα από τα χέρια τα 11 δισ. του αποθεματικού του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, την ώρα που η χώρα έχει οξύτατες ταμειακές ανάγκες.

»Και τώρα η κυβέρνηση λέει ότι έδωσε παραπάνω 1,2 δισ. από αυτά που έπρεπε να δώσει και τα ζητάει πίσω και εκλιπαρεί. Ποιος έχει την ευθύνη για αυτή την αφαίρεση των 11 δισεκατομμυρίων;

»Έχει καταλάβει η κυβέρνηση ότι αυτά θα δοθούν για ανακεφαλαιοποίηση και εκκαθάριση τραπεζών με τους νέους σκληρούς όρους και όχι με τους παλιούς ειδικούς όρους των δύο προηγούμενων ανακεφαλαιοποιήσεων;

Ανοίγουν τεράστια θέματα όχι απλώς λαθών αλλά ευθυνών».