Αποστάσεις από τις πολυσυζητημένες δηλώσεις Φορτσάκη για την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών για την 25η Μαρτίου πήρε την Παρασκευή ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νικήτας Κακλαμάνης.

Σε συνέντευξή του στον ΒΗΜΑ FM 99,5 ο Νικήτας Κακλαμάνης κλήθηκε να σχολιάσει τα όσα υποστήριξε ο Θ. Φορτσάκης που παρομοίασε την παρουσία του Πρωθυπουργού στο ΕΚΠΑ με αυτά που γίνονταν επί χούντας.

«Δεν θα συμφωνήσω με τον κ. Φορτσάκη. Θεωρώ κι εγώ ότι ήταν ακραία δήλωση. Δεν έχω κανένα λόγο ούτε ο κ. Τσίπρας με έχει ανάγκη να γίνω συνήγορός του, αλλά ένας εκλεγμένος δημοκρατικά Πρωθυπουργός δεν μπορεί να προσομοιάζεται με τονΠαπαδόπουλο. Είμαι ξεκάθαρος στο σημείο αυτό. Τώρα, ότι είθισται στην επετειακή εκδήλωση του Πανεπιστημίου να μιλούν ακαδημαϊκοί και πανεπιστημιακοί και όχι πολιτικά πρόσωπα – άλλο καλούνται και άλλο ομιλούν – αυτό είναι επίσης αλήθεια και αν το σταματούσε εκεί, θα μπορούσα να πω ότι είναι μία πολιτική θέση. Κάποιοι θα συμφωνούν και κάποιοι θα διαφωνούν. Αλλά το να ταυτίζεται ένας δημοκρατικά εκλεγμένος Πρωθυπουργός με έναν δικτάτορα…» συμπλήρωσε ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Σε άλλο σημείο της ραδιοφωνικής του συνέντευξης ο Νικήτας Κακλαμάνης σχολίασε τη στάση της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου για την οποία είπε ότι «τυπικά είχε δίκιο» στο επεισόδιο που σημειώθηκε στη συνεδρίαση της περασμένης Τετάρτης.

«Προχθές, με το μεγάλο επεισόδιο πού έγινε, τυπικά η κυρία Κωνσταντοπούλου είχε δίκιο. Στην παράγραφο 1-3 του άρθρου 72, η πρόεδρος ή ο πρόεδρος της Βουλής μπορεί από μόνος του να προκαλεί ονομαστικές ψηφοφορίες. Βέβαια, ποτέ από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, όταν απουσιάζουν οι υπογράφοντες βουλευτές για μια ψηφοφορία, δεν έκανε χρήση κανένας πρόεδρος αυτού του προνομίου. Εκεί πιστεύω ότι η κυρία Κωνσταντοπούλου είχε άδικο, υπό την έννοια ότι θα στερούσε στο κόμμα το οποίο την πρότεινε, το κόμμα της, να πάει ο κ. Τσίπρας στις Βρυξέλλες και να πει «τέλος πάντων εσείς λέτε ότι ήταν μονομερής ενέργεια το νομοσχέδιο για την ακραία φτώχεια, αλλά εγώ έρχομαι και σας λέω ότι το ψήφισαν τα τρία τέταρτα της Βουλής». Πολιτικά ήταν λάθος, δηλαδή» είπε ο βουλευτής της ΝΔ.

Οσο για τη στάση της Νέας Δημοκρατίας στα νομοσχέδια που θα φέρει η κυβέρνηση ο Νικήτας Κακλαμάνης υπενθύμισε ότι ήδη το κόμμα του έχει στηρίξει δύο σχέδια νόμου, ενώ παράλληλα προέβλεψε ότι «δεν θα λείψει πλειοψηφία» από τον Αλέξη Τσίπρα «όσο είναι μέσα στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι».

Συγκεκριμένα είπε ο Νικήτας Κακλαμάνης:

«Ημουν κοινοβουλευτικός, αλλά τώρα εκ των πραγμάτων κάνω και έδρα κι έτσι ακούω και περισσότερα πράγματα. Για πρώτη φορά κάνουμε μονομερή ενέργεια; Και οι προηγούμενες εκατό δόσεις πάνω στις οποίες βασίστηκε το νέο νομοσχέδιο, μονομερώς είχαν ψηφιστεί στη Βουλή και η μείωση του ΦΠΑ από 23% σε 13% μονομερώς είχαν ψηφιστεί στην προηγούμενη Βουλή. Δεν είναι ότι ξαφνικά ανακάλυψαν την πυρίτιδα, το DNA της επανάστασης τώρα οι ΣΥΡΙΖΑίοι. Δεν μας ενοχλεί, μας ενοχλεί η κοροϊδία που λένε ότι το καταργούν. Όχι μόνο δεν το καταργούν, το γιγαντώνουν κι ενώ πριν δύο μέρες στην Επιτροπή στην οποία μετέχω για τις ΔΕΚΟ, που ήρθαμε να εγκρίνουμε τους δύο νέους της ηγεσίας του υπάρχοντος ΤΑΙΠΕΔ σήμερα, του μετά από ενάμιση μήνα καινούργιου ΤΑΙΠΕΔ, γιατί περί καινούργιου ΤΑΙΠΕΔ θα πρόκειται. Είπα στη κυρία Βαλαβάνη ότι «εγώ είμαι μαζί σας που τα λεφτά δεν θα τα δίνετε για το χρέος». Θα το ψηφίσω, της λέω, αλλά θα τα δώσετε για κοινωνική πολιτική και για τα ασφαλιστικά ταμεία. Έχω, όμως, μπροστά μου την επιστολή του κ. Βαρουφάκη στις 11 Φεβρουαρίου, την ομιλία και όχι την επιστολή, στο Eurogroup εκείνης της ημέρας, που λέει ότι στη σελίδα 20 και 22 τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις θα πάνε για την απομείωση του χρέους και ω του θαύματος, χθες στην Επιτροπή είπε μια λέξη μόνο για το χρέος. Συγγνώμη, εμείς έχουμε κάθε διάθεση να τους στηρίξουμε, αλλά μην μας θεωρούν ηλιθίους. Ακολουθούμε την ίδια πολιτική σε αυτό, να συμψηφίσουμε και το άρθρο για το ΤΑΙΠΕΔ, αλλά μην μας θεωρούν ηλιθίους, ούτε εμάς ούτε τον ελληνικό λαό. Εάν ο κ. Τσίπρας δεν πάρει τώρα την μεγάλη απόφαση, τώρα που ο ίδιος προσωπικά είναι στις δόξες του να εκκαθαρίσει τον ΣΥΡΙΖΑ από ακραία στοιχεία, δεν θα του λείψει η πλειοψηφία στη Βουλή, εφόσον είναι προς την κατεύθυνση «κάνω ό,τι μπορώ, καλύτερο έστω, και να πετύχω τρία πράγματα πού εσείς δεν τα πετύχατε οι προηγούμενοι». Αρκεί να είναι μέσα στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Τέτοια πλειοψηφία δεν θα του λείψει».