Τη στενότερη συνεργασία μεταξύ της Βουλής και του υπουργείου Εθνικής Αμυνας καθώς «η προοπτική αυτή εξυπηρετεί τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, τη διαφάνεια και την αποτελεσματικότητα», ανακοίνωσαν η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στους χαιρετισμούς τους λίγο πριν την ενημέρωση της Προέδρου επί θεμάτων που άπτονται της σημερινής κατάστασης των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε απόλυτη εμπιστοσύνη προς τις γυναίκες και τους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων, εκτιμώντας ότι η παρουσία του κ. Καμμένου στην ηγεσία του υπουργείου θα εμψυχώσει περαιτέρω το ηθικό και τον πατριωτισμό των στελεχών του Στρατεύματος.

Ο Πάνος Καμμένος διαβεβαίωσε για το άριστο επίπεδο του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων και για το πολύ υψηλό ηθικό των στελεχών του, που εργάζονται 24 ώρες το 24ωρο κάτω από δύσκολες συνθήκες και με αυταπάρνηση. Ανακοίνωσε δε τη στενότερη συνεργασία μεταξύ της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και της Βουλής μέσα από την τακτική και εμπιστευτική ενημέρωση ανά δύο μήνες της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Παράλληλα επισήμανε την ανάγκη ενότητας αυτή την περίοδο που διανύει η χώρα, που, ενίοτε, κάποιοι θέλουν να προσβάλουν την εθνική κυριαρχία και πολλές φορές την εθνική ακεραιότητα.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε καλοδεχούμενη, ευπρόσδεκτη και επιβεβλημένη τη συνεργασία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Βουλής- τόσο της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας που έχει ήδη συγκροτηθεί όσο και της επιτροπής εξοπλιστικών προγραμμάτων που βρίσκεται υπό συγκρότηση, καθώς πέραν των συμφερόντων του ελληνικού λαού εξυπηρετεί τη διαφάνεια και την αποτελεσματικότητα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Παράλληλα χαρακτήρισε απολύτως χρήσιμη τη συμβολή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στη νεοσυσταθείσα επιτροπή της Βουλής για τον λογιστικό έλεγχο του χρέους, προκειμένου να ελεγχθούν και να αντιπαραβληθούν υποθέσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων που κατά τρόπο αλόγιστο και παράλογα οδήγησαν σε διασπάθιση του δημοσίου χρήματος.

Μετά την κεκλεισμένων ενημέρωση της από την πολιτική και τη στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας η πρόεδρος της Βουλής θα επισκεφθεί το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων για αντίστοιχη ενημέρωση.