Εννέα ώρες κράτησε η συμβολική κατάληψη στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου από ομάδα περίπου 50 αντιεξουσιαστών, οι οποίοι ζητούσαν την κατάργηση της ειδικής αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας, των φυλακών υψίστης ασφαλείας τύπου Γ, την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού και των συγγενών των φυλακισμένων μελών της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» καθώς και την ικανοποίησητων αιτημάτων των φυλακισμένων απεργών πείνας.

Η ομάδα των αντιεξουσιαστών μπήκε στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος στις δυο το μεσημέρι της Κυριακής και κρέμασε μεγάλα πανό στην πρόσοψη του κτιρίου.

Οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονταν στα γραφεία εκείνη τη στιγμή αντέδρασαν ψύχραιμα και αποχώρησαν χωρίς να καλέσουν την αστυνομία. Αργά το βράδυ έλεγαν ότι οι καταληψίες δεν προκάλεσαν ζημιές.

Η ομάδα των αντιεξουσιαστών διένειμε κείμενο στο οποίο περιγράφονταν τα αιτήματά της:

«Απαιτούμε την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των φυλακισμένων απεργών πείνας που παλεύουν για:

Κατάργηση της ειδικής αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας και συγκεκριμένα τους νόμους περί τρομοκρατικής και εγκληματικής οργάνωσης (νόμοι 187Α και 187).

Κατάργηση των ειδικών κατασταλτικών νόμων (κουκουλονόμος).

Κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’ που αποτελούν το σύμβολο του καθεστώτος εξαίρεσης των πολιτικών κρατουμένων.

Οριοθέτηση της χρήσης και της επεξεργασίας του DNA σαν αποδεικτικό μέσο.

Επίσης στηρίζουμε το κοινό αίτημα για την άμεση απελευθέρωση του Σ. Ξηρού που εξοντώνεται καθημερινά εδώ και 13 χρόνια από το εκδικητικό κράτος καθώς και την απαίτηση των μελών της Σ.Π.Φ για την απελευθέρωση των συγγενών τους.

Αναρχικές/οι, Αλληλέγγυες/οι στον αγώνα των πολιτικών κρατουμένων».

Στο διαδίκτυο κυκλοφόρησε βίντεο που δείχνει την εισβολή της ομάδας των αντιεξουσιαστών στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και το οποίο παρουσιάζει η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» (επάνω στη θέση της κεντρικής φωτογραφίας).