«Διαφωνώ με την άποψη Σαμαρά, ότι δεν πρέπει να γίνει συνέδριο, ο εσωκομματικός διάλογος, είναι δώρο για την ΝΔ και όχι για τον ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη, στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5.

Είχε προηγηθεί η απάντηση Σαμαρά ότι «δεν θα κάνει δώρο στον ΣΥΡΙΖΑ», με τη διεξαγωγή εκτάκτου συνεδρίου, όπως ζήτησαν αρκετά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, στη μαραθώνια συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που έγινε σε τεταμένο κλίμα.

Ο Αντώνης Σαμαράς αντιπρότεινε τη διεξαγωγή εθνικής συνδιάσκεψης.

«Είναι 20 οι βουλευτές που ζητούν την διεξαγωγή συνεδρίου, η ΝΔ οφείλει να συγκαλέσει το συνέδριο», δήλωσε στον ΒΗΜΑ 99,5 ο Νίκος Δένδιας και δεν απέρριψε το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα εάν τεθεί θέμα ηγεσίας. Τόνισε πως ακόμα και εάν καταρρεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ δεν μπορεί να απευθυνθεί πειστικά στην κοινωνία.

Από την πλευρά του, μιλώντας επίσης στον ΒΗΜΑ FM 99,5 ο Μάκης Βορίδης υποστήριξε πως «πίσω από την πρόταση βουλευτών για έκτακτο συνέδριο υποκρύπτεται θέμα ηγεσίας».

Εκτίμησε μάλιστα, ότι οι βουλευτές αυτοί δεν είναι παραπάνω από επτά ή οκτώ και πως σε κάθε περίπτωση, δεν υπάρχει υποψήφιος απέναντι στον Αντώνη Σαμαρά.