Συνάντηση με τη γερμανίδα ευρωβουλευτή και αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ομάδας των Πρασίνων, Σκα Κέλερ, είχε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Φωτογραφία από τη συνάντηση με τη γερμανίδα πολιτικό αναρτήθηκε μάλιστα στον λογαριασμό του Πρωθυπουργού στο Twitter.

Λίγες ώρες νωρίτερα στον δικό της λογαριασμό στο Twitter η Σκα Κέλερ είχε γράψει ότι κατευθύνεται προς την Αθήνα μετά από πρόσκληση των Ελλήνων Πρασίνων για συνάντηση με τη νέα κυβέρνηση συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Περιβάλλοντος, ενώ εξέφρασε το ενδιαφέρον της και για το ζήτημα των μεταναστών.

Ο Αλέξης Τσίπρας και η Σκα Κέλερ συνδέονται με στενή φιλία και είχαν συναντηθεί και στις Βρυξέλλες μετά τις ευρωεκλογές του περασμένου Μαΐου.

Ισως πιο χαρακτηριστικό περιστατικό της καλής τους σχέσης είναι ότι το περασμένο καλοκαίρι η γερμανίδα πολιτικός, μη μπορώντας να αντισταθεί τότε στην παγκόσμια μανία του Ice Bucket Challenge, είχε προ(σ)καλέσει τον Αλέξη Τσίπρα σε ένα… αυτομπουγέλωμα.

Η Κέλερ δεν είχε διστάσει να λουστεί με έναν μεγάλο κουβά με παγωμένο νερό, στο πλαίσιο τουIce Bucket Challenge και με τη σειρά της προκάλεσε τρία άτομα να κάνουν το ίδιο.

Την τριάδα της Κέλερ αποτελούσαν τότε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς και η γερμανίδα πολιτικός των Πρασίνων, Ούρσουλα Νονενμάχερ.