Το γράφημα έχει τίτλο «Από τη Θεσσαλονίκη στο e-mail Βαρουφάκη – Κοστέλο». Και υπότιτλο «συγκριτικός πίνακας για την ανάδειξη της ασυνέπειας». Είναι εμπνεύσεως ΠΑΣΟΚ και αντιπαραβάλλει τις υποσχέσεις του κυβερνώντος κόμματος στη ΔΕΘ με τη λίστα που έστειλε τις προάλλες ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στο Eurogroup. Φυσικά στόχος της Χαριλάου Τρικούπη είναι να αναδείξει τις διαφορές.

Σύμφωνα λοιπόν με το ΠΑΣΟΚ, το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης ευαγγελιζόταν «διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους της ονομαστικής αξίας του χρέους, «ρήτρα ανάπτυξης» στην αποπληρωμή του υπολοίπου και περίοδο χάριτος στην εξυπηρέτησή του» ενώ στο e-mail Βαρουφάκη δεν υπάρχει αναφορά στο χρέος.

Ειδικά για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, κορωνίδα του συριζαίικου προγράμματος, το πασοκικό γράφημα επισημαίνει ότι στη λίστα «δεν γίνεται καμιά αναφορά για δώρο Χριστουγέννων, 13η σύνταξη στους χαμηλοσυνταξιούχους, εξίσωση ΕΦΚ μεταξύ πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης». Οσον αφορά τα μέτρα για την οικονομία που είχαν εξαγγελθεί προεκλογικά, οι του ΠΑΣΟΚ λένε ότι στα όσα προτείνει τώρα στους εταίρους η κυβέρνηση περί οικονομίας και φορολογικών δεν περιλαμβάνονται η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, το αφορολόγητο 12.000 ευρώ και οι Αναπτυξιακές και Ειδικές Τράπεζες.

Η ΕΡΓΑΣΙΑ. Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την «ανάκτηση της εργασίας», δε, προέβλεπε άμεση επαναφορά της εργασιακής νομοθεσίας και μιλούσε για 300.000 νέες θέσεις εργασίας ενώ στο e-mail, κατά το ΠΑΣΟΚ, γίνεται λόγος για «διαβουλεύσεις με διεθνείς οργανισμούς και κοινωνικούς εταίρους» και σημειώνεται ότι «το θέμα των συλλογικών συμβάσεων θα αντιμετωπισθεί με ισορροπία μεταξύ ευελιξίας και δικαιοσύνης». Επιπλέον, το σχέδιο για την προσωρινή απασχόληση των ανέργων «θα επεκτείνεται όταν υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια» ενώ δεν αναφέρεται τίποτε για τα επιδόματα ανεργίας.