«Τα θέματα που αφορούν τη λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ και τη διεξαγόμενη δίκη του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου εξαντλήθηκαν στην διαδικασία ενώπιον της σχετικής κοινοβουλευτικής επιτροπής», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

«Αυτά που συνέβησαν όταν ο κ. Παπακωνσταντίνου ως υπουργός Οικονομικών παρέλαβε από τη Γαλλία το σχετικό CD, δεν έχουν καμία σχέση με τους διαδόχους του στο υπουργείο Οικονομικών. Οι ημερομηνίες είναι πολύ σαφείς» συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Ο Σεπτέμβριος του 2010 απέχει δύο ολόκληρα χρόνια από τον Οκτώβριο του 2012! Τα ψέματα και οι συκοφαντίες ορισμένων κατέρρευσαν – όπως πρέπει να θυμούνται όλοι – μέσα από την τεχνική εξέταση που διενήργησαν οι πραγματογνώμονες των εξειδικευμένων εργαστηρίων της Ελληνικής Αστυνομίας καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Σημειώνεται ότι, όπως έγινε νωρίτερα γνωστό, η γραμματέας του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλου θα κληθεί ως μάρτυρας για να καταθέσει το Ειδικό Δικαστήριο, μετά απο αίτημα της εισαγγελέα Ξένιας Δημητρίου.

Πρόκειται για τη Σοφία Μπέλμπα, στην οποία αναφέρθηκε μάρτυρας στο ακροατήριο.

Αφορμή για το αίτημα της εισαγγελικής λειτουργού σχετικά με τη γραμματεά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ήταν το γεγονός ότι στην κατάθεσή της η άλλοτε ειδική σύμβουλος του Γ. Παπακωνσταντίνου Σοφία Ρίτσου, επικαλούμενη δημοσιεύματα της επίμαχης περιόδου, την κατονόμασε ως το πρόσωπο που άνοιξε τη λίστα Λαγκάρντ με τον κωδικό «Σοφία».

«Δεν ήμουν εγώ αυτή η Σοφία που άνοιξε και είδε τα αρχεία. Επειδή όμως ο συνειρμός που κάνετε είναι πολύ εύκολος, έκανα αναζήτηση στον Τύπο και διαπίστωσα ότι έχει γραφτεί πως η Σοφία που έχει ανοίξει το αρχείο ήταν η γραμματέας του κ. Βενιζέλου. Ο κωδικός μου είναι διαφορετικός», είπε η μάρτυρας.

Πάντως ο κ. Βενιζέλος σε ανύποπτο χρόνο ειχε αναφέρει πως ο ίδιος ειχε δώσει εντολή στη γραμματέα του, οταν γνωστοποιήθηκε περί τίνος πρόκειται στα ΜΜΕ, να διαπιστώσει αν αυτό ηταν το στικάκι που ειχε παραλάβει από τον Ι. Διώτη.