Αντιδράσεις από το ΠΑΣΟΚ πυροδότησε η πρωτοβουλία του διευθυντή της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος ζήτησε νασυγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ το απόγευμα της Πέμπτης προκειμένου, να ενημερωθούν οι βουλευτές και ειδικά οι νεοεκλεγμένοι για ζητήματα κοινοβουλευτικού χαρακτήρα».

Η πρόεδρος της Βουλής ανταπροκρίθηκε και προθυμοποιήθηκε να ενημερώσει τους νέους βουλευτές. Ωστόσο

αυτή η πρωτοβουλία, που ουσιαστικά αφορά σε οδηγίες κοινοβουλευτικής δραστηριότητας προς τους νεοφώτιστους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ το οποίο σε σχόλιο του αναφέρει ότι «προφανώς η κυρία Κωνσταντοπούλου δεν γνωρίζει ότι την ΚΟ την συγκαλεί ο πρόεδρος της και μόνο. Επίσης ξεχνάει ότι είναι Πρόεδρος ολόκληρης της Βουλής και όχι μόνο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ».

Στην συνεδρίαση της ΚΟ. του ΣΥΡΙΖΑ πήραν μέρος περίπου 70-80 βουλευτές, η μεγάλη πλειοψηφία των οποίων ήταν νεοεκλεγέντες, ενώ από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η κλήρωση των αυτοκινήτων που είναι με χρονομίσθωση της Βουλής η οποία λήγει στο τέλος του χρόνου και ανήκαν σε βουλευτές που δεν επανεξελέγησαν (υπενθυμίζεται ότι ο Πρωθυπουργός έχει εξαγγείλει την κατάργηση του βουλευτικού αυτοκινήτου).

Επίσης, συζητήθηκε το θέμα του περιορισμού σε έναν από δυο των αστυνομικών που δικαιούται ο κάθε βουλευτής για λόγους ασφάλειας, όπως και το αν θα συνεχίσουν να λαμβάνουν αποζημίωση οι βουλευτές για την συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις των κοινοβουλευτικών επιτροπών

Η νέα κόντρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου με το ΠΑΣΟΚ έρχεται μόλις δυο ημέρες μετά τη συζήτηση στη Βουλή για την άρση ή μη της ασυλίας του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Αδ. Γεωργιάδη, όπου και πάλι είχε σημειωθεί έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ της προέδρου της Βουλής και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν από τους βουλευτές που αντέδρασαν εντονότερα στην εισήγηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου να αναβληθεί η διαδικασία, λόγω της απουσίας των προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, στους οποίους δεν δόθηκε άδεια από τη φυλακή, υποστηρίζοντας ότι η σχετική απόφαση δεν ήταν επαρκώς αιτιολογημένη.

Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε την πρόεδρο της Βουλής ότι καταστρατηγεί τη διάκριση των εξουσιών, παρεμβαίνοντας στη δικαστική εξουσία, με την κ. Κωνσταντοπούλου να ξεκαθαρίζει ότι δεν τίθεται κανένα τέτοιο θέμα.

Η αντιπαράθεση συνεχίστηκε με τον Βενιζέλο να ρωτά πότε θα περάσει από τη Βουλή η «παράταση του μνημονίου», με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να απαντά: «Αυτή η Βουλή δε θα ψηφίσει παράταση του μνημονίου».

Η πρόεδρος της Βουλής προκάλεσε πρόσφατα αντιδράσεις και μέσα στο κόμμα της αφού, φέρεται να ψήφισε «Κατά» στην ενδεικτική ψηφοφορία που ζήτησε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ την Τετάρτη, για τη συμφωνία με τους δανειστές.

Μάλιστα εισηγήθηκε να μην έρθει η συμφωνία προς έγκριση στη Βουλή, υποστηρίζοντας ότι έτσι θα συνεπάγεται νέες νομικές δεσμεύσεις έναντι και των μνημονιακών υποχρεώσεων που είχε αναλάβει η προηγούμενη κυβέρνηση, συνεπώς θα παγίδευε τον ΣΥΡΙΖΑ.