Αυστηρό μήνυμα προς οσους, εντός και εκτός συνόρων, «σχεδιάζουν σχέδιο υπονόμευσης» της Ελλάδας έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας, διαμηνύοντας ότι «η ελληνική δημοκρατία δεν εκβιάζεται».

Μιλώντας το απόγευμα της Πέμπτης στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι θα βάλει οριστικό τέλος στην τρόικα, προσθέτοντας ότι «θα εφαρμόσουμε αυτά για τα οποία μας ψήφισε ο ελληνικός λαός».

Παράλληλα, έστειλε μήνυμα στους δανειστές της Ελλάδας λέγοντας ότι «θα σεβαστούμε τους κανόνες της ΕΕ, αλλά και αυτοί να σεβαστούν τη λαϊκή κυριαρχία» και, απευθυνόμενος προς το Βερολίνο, είπε: «Εμείς καταθέσαμε τις δικές μας προτάσεις. Περιμένουμε και τις προτάσεις της Γερμανίας. Δυσυχώς μέχρι σήμερα δεν έχουμε ακούσει κάτι συγκεκριμένο».

Ο κ. Τσίπρας υποδέχτηκε τους βουλευτές λέγοντας: «Είστε η φωνή των πολιτών, εσείς οι 149 είστε κομμάτι της σύγχρονης Ιστορίας».

«Οριστικό τέλος στην τρόικα»

«Ο ελληνικός λαός είναι αποφασισμένος να στηρίξει τις μεγάλες αλλαγές», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η νέα κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί σκληρά και θα βάλει ένα οριστικό τέλος στην τρόικα και στις πολιτικές της» τόνισε ο Πρωθυπουργός, στέλνοντας μήνυμα στους δανειστές της Ελλάδας.

«Η ελληνική δημοκρατία δεν είναι αποδέκτης εντολών και μάλιστα με ηλεκτρονικά μηνύματα» συμπλήρωσε.

«Οσοι εντός και εκτός σχεδιάζουν παρενθέσεις και έχουν σχέδιο υπονόμευσης, να σεβαστούν την ένννοια της δημοκρατίας. Η ελληνική δημοκρατία δεν εκβιάζεται, γιατί η δημοκρατία στην Ευρώπη δεν εκβιάζεται» είπε σε αυστηρό ύφος.

«Ο φόβος τελείωσε. Η τρομοκρατία και οι εκβιασμοί τελείωσαν στην πατρίδα μας» συνέχισε.

«Θα εφαρμόσουμε αυτά για τα οποία δεσμευθήκαμε και μας ψήφισε ο ελληνικός λαός» ξεκαθάρισε ο Πρωθυπουργός.

«Είναι καθήκον μας να μην επιτρέψουμε οι πολίτες να εξαπατηθούν ξανά. Είμασε ένα κυρίαρχο κράτος. Εχουμε συμφωνία με τον λαό μας και αυτή τη συμφωνία θα την τηρήσουμε» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Δεν θα προδώσουμε την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν οι πολίτες και την εντολή να μπει ένα τέλος στην καταστροφή» συμπλήρωσε.

Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι «υπάρχει μία κάστα εντός και εκτός Ελλάδας που υπηρέτησε και υπηρετεί τον δοκιμαστικό σωλήνα των πιο απάνθρωπων πολιτικών και παρακαλάει να παραμείνει αυτός ο λαός το πειραματόζωο».

«Αν είχαμε χάσει τις εκλογές, σήμερα το περιβόητο mail θα είχε γίνει νόμος του κράτους και η Βουλή θα ψήφιζε νέες περικοπές στις συντάξεις, αυξήσεις στον ΦΠΑ», ανέφερε.

«Θα σεβαστούμε τους κανόνες, αλλά να σεβαστούν τη λαϊκή κυριαρχία»

«Μας δεσμεύουν οι κανόνες της ΕΕ, διαφωνούμε μαζί τους, αλλά θα τους σεβαστούμε. Θα σεβαστούμε τον κανόνα για πρωτογενώς ισοσκελισμένμους προϋπολογισμούς. Αλλά, ξεκάθαρα πράγματα, η λιτότητα και τα ανέφικτα πλεονάσματα δεν αποτελούν ιδρυτικούς κανόνες της ΕΕ», ξεκαθάρισε ο κ. Τσίπρας.

«Θα σεβαστούμε τους κανόνες, αλλά απαιτούμε και από τους εταίρους μας να σεβαστούν τη δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία στην Ελλάδα και κυρίως την απόφαση του λαού μας να σταματήσει η συνέχεια του λάθους στην Ελλάδα» συμπλήρωσε.

«Επί 4,5 χρόνια ζούμε έναν εφιάλτη. Χάθηκε το 25% εισοδήματος, με αποτέλεσμα να εκτοξευτεί το δημόσιο χρέος στο 178% από 124%» ειπε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Δυόμισι εκατ. συμπολιτών μας φτωχοποιήθηκε».

«Περιμένουμε τις προτάσεις της Γερμανίας»

«Καταθέσαμε τις δικές μας προτάσεις. Περιμένουμε τώρα προτάσεις από τους εταίρους. Περιμένουμε και τις προτάσεις της Γερμανίας. Δυσυχώς μέχρι σήμερα δεν έχουμε ακούσει κάτι συγκεκριμένο» είπε.

«Στις 26 Γενάρη οι πολίτες ανάσαναν και γέμισαν αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση. Νιώθουμε περήφανοι γιατί επέστρεψε η αξιοπρέπεια και η δημοκρατία στον τόπο που γεννήθηκε» είπε ο κ. Τσίπρας.

«Η Ελλάδα έχει πλέον δική της φωνή» πρόσθεσε.

«Χρειάστηκε μόνο μια βδομάδα για να αλλάξει η ατζέντα στην Ευρώπη, Χρειάστηκε μόλις μία εβδομάδα για να αποδομηθεί το ευρωπαϊκό κατεστημένο που θέλει λιτότητα και όχι δημοκρατία», συνέχισε.

«Καταφέραμε να γίνει η Ελλάδα και οι προτάσεις της κυβέρνησης σημείο αναφοράς σε όλο τον κόσμο. Είχαμε και έχουμε επεξεργασμένο στρατηγικό σχέδιο για τη διαπραγμάτευση» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

«Η ελληνική κυβέρνηση δεν απειλεί καμία ισορροπία στην Ευρώπη, αλλά ερχόμαστε να αποκαταστήσουμε την ισορροπία στην Ευρώπη» είπε ο Πρωθυπουργός.

«Στόχος όλων να είναι το τέλος των αποτυχημένων πολιτικών» ανέφερε.

«Εγγυόμαστε τις καταθέσεις στις τράπεζες»

«Μπορούμε να δεσμευτούμε στον ελληνικό λαό ότι θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να γυρίσει ο τόπος σελίδα. Εγγυόμαστε ότι θα μπει φρένο στις θυσίες χωρίς αποτέλεσμα που έκαναν οι Ελληνες και οι Ελληνίδες, αλλά ταυτόχρονα εγγυόμαστε διεκδίκηση με ασφάλεια στην Ευρώπη» πρόσθεσε.

«Εγγυόμαστε τις καταθέσεις των ελλήνων πολιτών στις τράπεζες, που είναι απολύτως εξασφαλισμένες» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.