Τον πατέρα Γεώργιο Μεταλληνό θα ήθελε για Πρόεδρο η Ξουλίδου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/02/2015 16:41 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 03/02/2015 16:49 |
Τον πατέρα Γεώργιο Μεταλληνό θα ήθελε για Πρόεδρο η Ξουλίδου
Η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Σταυρούλα Ξουλίδου

Την επιθυμία της να προταθεί για Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρόσωπο από την Εκκλησία εξέφρασε η βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Σταυρούλα Ξουλίδου, μιλώντας στον Βήμα FM. Συγκεκριμένα, η κ. Ξουλίδου πρότεινε τον πατέρα Γεώργιο Μεταλληνό.

«Θα το ήθελα πάρα πολύ να είναι από την Εκκλησία o Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Πιάνετε το πνεύμα μου και θα το επιθυμούσα πάρα πολύ να είναι ένα εκκλησιαστικό πρόσωπο. Αν με ρωτούσαν, θα είχα να το πω κιόλας. Θα πρότεινα τον πατέρα Γεώργιο Μεταλληνό» δήλωσε η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Τόνισε ότι δεν έχει γίνει καμία κουβέντα για το πρόσωπο του κ. Αβραμόπουλου. Παράλληλα, εξέφρασε την άποψή ότι «όταν συζητείται ένα πρόσωπο, καίγεται κιόλας».

«Θα ήθελα έναν Πρόεδρο της Δημοκρατίας που δεν θα είναι ανδρείκελο και μαριονέτα, που θα έχει πολιτική σκέψη και βούληση, και ό,τι του πηγαίνει η Βουλή να μην το υπογράφει με κλειστά μάτια, αλλά να έχει σκέψη και μυαλό. Αυτό που γινόταν τον τελευταίο καιρό, με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, πρέπει να σταματήσει. Και πρέπει ο ΠτΔ να είναι ένα πρόσωπο κύρους και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό και να έχει άποψη» πρόσθεσε η κ. Ξουλίδου.


6
Βασίλειος Λιάκος - Χριστανός Ορθόδοξος
07/02/2015 21:19
Θα αντιπαρέλθω την χολή και το δηλητήριο που χύνουν οι διάφοροι "προοδευτικάριοι" για τον Χριστό σ' αυτήν τήν είδηση, και θα σταθώ στην αγνωσία ή και ανοησία της κυρίας Ξουλίδου: Κυρία Ξουλίδου δέν γνωρίζεις ότι οι εκκλησιαστικοί κανόνες δέν επιτρέπουν τήν ανάληψη κοσμικών αξιωμάτων από τους κληρικούς; Ο λειτουργός του Υψίστου δεν αφήνει τόν γάμο προκειμένου να πάη για πουρνάρια, ούτε γίνεται από δήμαρχος κλητήρας!
Ι. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ
04/02/2015 20:18
Είναι δεδομένο ότι οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερη ροπή προς την θρησκοληψία, αλλά εσύ Σταυρούλα που έχεις και όνομα γνήσιο χριστιανικό, σπάζεις όλα τα ρεκόρ της θρησκοληψίας. Σταυρούλα εμείς λέμε πως θα απαλλαγούμε από αυτήν την γάγγραινα. που όσο είχε τον πρώτο λόγο τον μεσαίωνα μας κράτησε 1000 χρόνια στο σκοτάδι, και εσύ θέλεις να μας γυρίσεις και πάλι στον μεσαιωνικό σκοταδισμό. Σταυρούλα έχεις βάλει το μυαλό σου να σκεφτεί, ότι και εσύ είσαι ένα θύμα της πλύσης εγκεφάλου που ασκείτε στα μαθητικά χρόνια, και σε έχουν κάνει να πιστεύεις τα θρησκευτικά παραμύθια. Σταυρούλα δεν είναι μόνο η πλύση εγκεφάλου αλλά σε έχουν φοβίσει ότι αν δεν πιστεύεις θα πάθεις κακό. Όλα έχουν σκοπό να σε κρατάνε μέσα στο μαντρί. Σταυρούλα η θρησκεία είναι ένα μεγάλο ψέμα. Όσα «ου φονεύσεις», και να πει η θρησκεία αυτός που έχει σκοπό να φονεύσει θα το πράξει. Αν όμως του πει η συνείδηση του όχι δεν θα το κάνεις, δεν θα το κάνει. Άρα ο ενάρετος τρόπος διαβίωσης είναι θέμα συνείδησης, και επομένως θέμα καθαρά φιλοσοφικό και όχι θρησκευτικό.
Α.Σ.
03/02/2015 20:04
Έ, αυτό υπερβαίνει κάθε φαντασία. Μένουμε άφωνοι. Ο Πρόεδρος πρέπει να έχει πολιτική σκέψη και βούληση και γι' αυτό πρέπει να προέρχεται από την Εκκλησία. Συμπέρασμα, η Εκκλησία αποτελεί πολιτικό χώρο. Αυτοί οι άνθρωποι θα στηρίξουν κυβέρνηση της ριζοσπαστικής Αριστεράς; Αν είναι οι γυναίκες στην πολιτική να έχουν αυτές τις απόψεις, θα αρχίσω να σκέφτομαι σοβαρά μήπως πρέπει να αναθεωρήσω μια ζωή φεμινιστικών αγώνων.
???-
03/02/2015 17:27
μια απορια...μπορουν οι κληρικοι μας να γινουν πτδ ?? δεν το ηξερα.- ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΙΓΑ ΜΗ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΣΥΡΙΖΟΦΑΣΙΣΤΕς αντιχριστοι.
Nikos G
03/02/2015 16:58
Οχι παπαδαριο στην πολιτικη και χωρα. Ειπαμε, εχουμε ολα τα στραβα της Μεσης Ανατολης, μην το κανουμε και επισημο το πραγμα! Ειχαμε την Κυπρο και τον Μακαριο, μην καταντησουμε ξανα το ιδιο.
Β.Γ.
03/02/2015 16:56
Οι σκέψεις της εν λόγω κυρίας περί του ρόλου του Προέδρου αντιβαίνουν και στο γράμμα και πολύ περισσότερο στο πνεύμα του ισχύοντος Συντάγματος.