Η διαπραγμάτευση με τους δανειστές δεν ξεκινά από το μηδέν, και αυτό δεν αποτελεί αντικείμενο συζήτησης, αλλά προϋπόθεση για να υπάρξει συζήτηση, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ΣΚΑΪ ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «κάθε φορά που ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει το στόμα του, ο ελληνικός λαός χάνει εκατομμύρια», ενώ έκανε λόγο για πρωτοφανή κατάρρευση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία, λίγες μόλις ώρες πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «είναι χρέος μας, χωρίς να μπούμε στην λογική της εσωστρέφειας να κάνουμε συζήτηση του εκλογικού αποτελέσματος».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε βολές, κάνοντας λόγο για «εκλογική και ιδεολογική ήττα της ΝΔ».

Ο βουλευτής της ΝΔ επισήμανε: «Δεν είναι δυνατόν να χάνουμε το κέντρο προς ένα αριστερό ριζοσπαστικό κόμμα. Οφείλουμε να πάρουμε πίσω αυτόν τον χώρο».

«Είμαστε ένα κόμμα ηλικιωμένων, με όλο τον σεβασμό στους συνταξιούχους που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της παράταξής μας, αλλά πρέπει να διεισδύσουμε πιο πολύ στις παραγωγικές ηλικίες 35-55 ετών» επισήμανε.