Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11 π.μ. της Τρίτης η πρώτη συνεδρίαση της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, υπό τον Πάνο Καμμένο,

Η συνεδρίαση διήρκησε περίπου 90 λεπτά και έγινε μία πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, ενώ ο πρόεδρος του κόμματος ενημέρωσε την κοινοβουλευτική ομάδα για τις επαφές του με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και το πλαίσιο της συμφωνίας.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης ανακοινώθηκε ότι νέος εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων αναλαμβάνει η Μαρίνα Χρυσοβελώνη αντικαθιστώντας τον Τέρενς Κουίκ που αναλαμβάνει θέση στην κυβέρνηση.

Συμμετοχή των ΑΝΕΛ με ένα υπουργείο και τέσσερα υφυπουργεία στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συμφωνήθηκε, όπως όλα δείχνουν, στη συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα Τσίπρας και Καμμένος στην Κουμουνδούρου.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξήγησε στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ ότι βασική προτεραιότητα αποτελεί η αποδοχή του προγράμματος Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ και από εκεί και πέρα δεν υπήρξαν ιδιαίτερα σημεία διαφωνίας ή ενστάσεων.

Οπως έγινε γνωστό στην ΚΟ των ΑΝΕΛ, ο Πάνος Καμμένος αναλαμβάνει ο ίδιος το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, ενώ συμμετοχή στην κυβέρνηση φαίνεται πως θα έχουν και ο επικεφαλής του Επικρατείας των ΑΝΕΛ Τέρενς Κουίκ, η Μαρία Κόλια – Τσαρουχά βουλευτής Σερρών και η Ελενα Κουντουρά που βγήκε πρώτη στην Α’ Αθηνών, αλλά και ο Νίκος Νικολόπουλος από την Αχαΐα, ο οποίος απασχόλησε τα μέσα καιμε την ομοφοβική του επίθεσηκατά του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου το περασμένο καλοκαίρι.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ οι επιλογές έγιναν με βάση την κοινοβουλευτική εμπειρία. Ωστόσο για την περίπτωση του Νίκου Νικολόπουλου υπήρξαν άμεσα πολλές αντιδράσεις από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις 13:00 ο Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε και επίσημα στους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης την τοποθέτηση της Μαρίνας Χρυσοβελώνη στη θέση του εκπροσώπου Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων.