Οι τελευταίες λεπτομέρειες για τη σύνθεση του νέου κυβερνητικού σχήματος μετά τη συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Ελληνες και την ορκωμοσία του Αλέξη Τσίπρα ως Πρωθυπουργού, οριστικοποιούνταν το βράδυ της Δευτέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, η νέα κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα αναμένεται να είναι αισθητά μικρότερη σε μέγεθος σε σχέση με αυτή του Αντώνη Σαμαρά.

Ο Γιάννης Δραγασάκης αναλαμβάνει, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αρμόδιος για τα οικονομικά υπουργεία.

Ο Γιάννης Βαρουφάκης αναλαμβάνει υπουργός Οικονομικών. Ο Γιώργος Σταθάκης αναλαμβάνει το υπουργείο που θα προκύψει από τη συνένεωσητων υπηρεσιών και οι αρμοδιοτήτων των μέχρι τώρα υπουργείων Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Ναυτιλίας και Αιγαίου, Τουρισμού και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος αναλαμβάνει το υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

Όσον αφορά το υπουργείο Εξωτερικών, οι πληροφορίες θέλουν επικεφαλής εκεί τον καθηγητή Νίκο Κοτζιά, με παρουσία της Νάντιας Βαλαβάνη και του Νίκου Χουντή.

Στο υπουργείο Δικαιοσύνης τα σενάρια φέρουν ως επικεφαλής τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Δεν αποκλείεται να υπάρξει ξεχωριστή γενική Γραμματεία με στόχευση στην αντιμετώπιση της διαφθοράς και πιθανό προϊστάμενο τον δικαστικό Π. Νικολούδη.

Για το υπουργείο Υγείας ακούγεται το όνομα του Παναγιώτη Κουρουμπλή και για το υπουργείο Παιδείας αυτό του καθηγητή Αριστείδη Μπαλτά.

Οι πληροφορίες που έφεραν τον Δημήτρη Στρατούλη να αναλαμβάνει το υπουργείο Εργασίας φαίνεται πως δεν επιβεβαιώνονται προς το παρόν, ενώ αδιευκρίνιστος παραμένει και ο ρόλος του Παναγιώτη Λαφαζάνη στη νέα κυβέρνηση, με πληροφορίες να μιλούν για ανάληψη θέσης σε παραγωγικό υπουργείο.

Υπουργός Επικρατείας θα είναι ο Νίκος Παππάς, κυβερνητικός εκπρόσωπος ενδέχεται να αναλάβει ο δημοσιογράφος Νίκος Ξυδάκης, ενώ ο πιθανότερος υποψήφιος για να αναλάβει πρόεδρος της Βουλής είναι ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βούτσης.