Την πιθανότητα μετακόμισης του Δημήτρη Αβραμόπουλου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας αναλύει η ηλεκτρονική έκδοση του Europolitics, το οποίο δημοσιεύει άρθρο με τίτλο «Φήμες για αποχώρηση του επιτρόπου Αβραμόπουλου».

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι στην Αθήνα συζητείται ότι είναι πολύ πιθανή η υποψηφιότητα του κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου για την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Η αποχώρησή του από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναφέρει το Europolitics αναμένεται τον Φεβρουάριο, όταν η ελληνική Βουλή θα προχωρήσει στη διαδικασία προεδρικής εκλογής.

Αν και ο ίδιος έχει αρνηθεί να επιβεβαιώσει τις φήμες, και αναφέρει ότι είναι αβάσιμες, το σενάριο αυτό θεωρείται πιθανό ενώ σημειώνεται ότι στην Αθήνα, πολιτικοί αναλυτές επιβεβαιώνουν ότι βρίσκεται ήδη στην «κούρσα».

Άλλες πηγές σημειώνουν ότι ο ίδιος ο επίτροπος το έχει αφήσει να εννοηθεί εδώ και εβδομάδες, ενώ από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνουν κανένα σχόλιο και κρατούν στάση αναμονής.

Χαρακτηριστικό του φλερτ πάντως της Κουμουνδούρου με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο είναι το γεγονός ότι ήδη από το βράδυ της Κυριακής δημοσιοποιήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ο έλληνας επίτροπος έσπευσε να επικοινωνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα για να τον συγχαρεί για τη νίκη του κόμματός του.

Ο Δημ. Αβραμόπουλος, ο οποίος παραμένει και αντιπρόεδρος της ΝΔ, τηλεφώνησε και στον ηγέτη του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη για να τον συγχαρεί για την επιτυχία του κόμματός του στις εκλογές.