Με διαβεβαίωση- πολιτικό όρκο, ορκίστηκε στο Προεδρικό Μέγαρο τη Δευτέρα στις 16:00, ως Πρωθυπουργός, ο Αλέξης Τσίπρας, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια.

Παρόντες στην ορκωμοσία ήταν οι στενοί του συνεργάτες Νίκος Παππάς και Πάνος Σκουρλέτης, καθώς και ο νέος γγ της κυβέρνησης, Σπύρος Σαγιάς. Το ενδιαφέρον των ΜΜΕ για την τελετή ήταν μεγάλο και δεκάδες δημοσιογράφοι και τηλεοπτικά συνεργεία κατέγραψαν την πρώτη ορκωμοσία με πολιτικό όρκο Έλληνα πρωθυπουργού.

Ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε -όπως λέει ο όρκος, ο οποίος προβλέπεται από τον νόμο περί συγκρότησης κυβέρνησης- στην τιμή και τη συνείδησή του ότι θα τηρεί το Σύνταγμα και θα υπηρετεί το γενικό συμφέρον του ελληνικού λαού.

Η πρόθεση του Αλέξη Τσίπρα να δώσει πολιτικό και όχι θρησκευτικό όρκο ως Πρωθυπουργός προκάλεσε ήδη την αντίδραση της ΝΔ. Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «αγνοεί επιδεικτικά μια παράδοση αιώνων του Ελληνικού Έθνους, η πορεία του οποίου είναι συνυφασμένη με την Ορθοδοξία».