Η γαλλική ριζοσπαστική αριστερά και το Εθνικό Μέτωπο, ένα από τα ισχυρότερα ακροδεξιά κόμματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, χαιρέτισαν σήμερα τη νίκη του του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα στις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα, αντιμετωπίζοντάς την ως ήττα των πολιτικών λιτότητας.

Ο ηγέτης του Μετώπου της Αριστεράς Ζαν-Λικ Μελανσόν εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι «η αλαζονική παντοδυναμία των φιλελευθέρων και των αυτόκλητων θαυματουργών συνταγών για τη σωτηρία της οικονομίας συνετρίβησαν στην Ελλάδα».

«Μπορούμε να φαντασθούμε ότι μέσω ενός φαινομένου ντόμινο, η Ευρώπη μπορεί να ανασυγκροτηθεί επί νέων βάσεων, να αναδιοργανωθεί κατά τελείως διαφορετικό τρόπο» συνεχίσε ο Ζαν-Λικ Μελανσόν.

Στο άλλο άκρο του πολιτικού φάσματος, η πρόεδρος του Εθνικού μετώπου Μαρίν Λεπέν εξέφρασε την ικανοποίησή της για «το ηχηρό δημοκρατικό χαστούκι που ο ελληνικός λαός έδωσε στην Ευρωπαϊκή Ενωση».

Σύμφωνα με την Μαρίν Λεπέν, η νίκη αυτή είναι «η έναρξη της δίκης της ευρω-λιτότητας».

«Οσοι πιστεύουν ότι μπορούν να βελτιώσουν την Ευρωπαϊκή Ενωση σφάλλουν και θα φέρουν την ευθύνη του χαμένου χρόνου» είπε.