«Σήμερα ο λαός έγραψε ιστορία, η ελπίδα έγραψε ιστορία» τόνισε μιλώντας σε πλήθος κόσμου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στα Προπύλαια.

«Ο κυρίαρχος ελληνικός λαός έδωσε σήμερα καθαρή,ισχυρή, αδιαμφισβήτητη εντολή» επισήμανε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα, αφήνει πίσω της την λιτότητα της καταστροφής, τον αυταρχισμό και μία πενταετία ταπείνωσης και οδύνης».

«Ο λαός μας, έκανε το βήμα μπροστά στην ιστορία. Από αύριο ξεκινάμε σκληρή δουλειά. Η ετυμηγορία του λαού ακυρώνει τα μνημόνια της λιτότητας και της καταστροφής, καθιστά την τρόικα παρελθόν» σημείωσε και πρόσθεσε: «Θα σχηματίσουμε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων. Θα αγωνιστούμε για να ξαναχτίσουμε την πατρίδα μας. Σήμερα ηττήθηκε η Ελλάδα των ελίτ, των ολιγαρχιών. Νίκησε η Ελλάδα του μόχθου, της εργασίας».

Δίνοντας ένα πρώτο στίγμα των προθέσεών του στο θέμα της διαπραγμάτευσης, ο Αλ. Τσίπρας επισήμανε πως «θα διαψεύσουμε τις Κασσάνδρες εντός και εκτός της χώρας. Με γνώμονα το κοινό συμφέρον όλων των λαών της ΕΕ, η νέα κυβέρνηση θα διαπραγματευθεί δίκαιη και αμοιβαία επωφελή λύση. Η Ελλάδα θα προσέλθει με το εθνικό της σχέδιο μεταρρυθμίσεων, χωρίς νέα ελλείμματα αλλά και χωρίς εξωπραγματικά και ανέφικτα πλεονάσματα. Ούτε ρήξη ούτε υποταγή».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έθεσε ως προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης «να αποκτήσει η χώρα κι ο λαός μας ξανά την χαμένη τους αξιοπρέπεια. Αυτό είναι το μήνυμα αυτής της νίκης του λαού. Ξανακερδίσαμε την ελπίδα, το χαμόγελο, την αισιοδοξία, και τη χαμένη αξιοπρέπεια του λαού μας».