Ενθουσιώδη υποδοχή επιφύλαξαν στον Αλέξη Τσίπρα δεκάδες οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονται έξω από τα γραφεία του κόμματος στην πλατεία Κουμουνδούρου.

Ο κ. Τσίπρας έφθασε στα γραφεία στις 21.05 και μετέβη κατευθείαν στον έβδομο όροφο όπου βρίσκεται στο γραφείο του. Εκεί βρίσκονται, από νωρίς, αρκετά κομματικά στελέχη. Στις συζητήσεις που θα γίνουν τις επόμενες ώρες θα καθοριστεί η τακτική του κόμματος σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας.

Κορυφαία κομματικά στελέχη σημείωναν ότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει, είναι να αναγνωριστεί η καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και ότι η νίκη αυτή είναι ένα ισχυρό μήνυμα προς τους δανειστές για μία νέα διαπραγμάτευση. Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι η λαϊκή εντολή που προσδοκούσε ο ΣΥΡΙΖΑ για να διαπραγματευθεί υπάρχει ήδη και θα είναι ακόμη πιο ισχυρή σε περίπτωση αυτοδυναμίας.

Αυτό το μήνυμα, σημείωναν οι ίδιες πηγές, θα πρέπει να γίνει σεβαστό από τους εταίρους για να υπάρξει μιά ομαλή μετάβαση στις νέες συνθήκες που δημιουργούνται. Αυτές οι θέσεις, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα αποτελέσουν και τον πυρήνα των τοποθετήσεων του κόμματος τα επόμενα 24ωρα.