Στο Περιστέρι ψήφισαν ο Φώτης Κουβέλης και ο Νίκος Χρυσόγελος του συνδυασμού Πράσινοι-ΔΗΜΑΡ.

Μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς δήλωσε:

«Οι Έλληνες πολίτες αποφασίζουν σήμερα για την πορεία της χώρας. Με την ψήφο τους πρέπει να δώσουν εντολή, εντολή η Ελλάδα να πορευτεί μπροστά, προοδευτικά, με την κοινωνία όρθια. Ο τόπος μπορεί να πορευτεί προς τα μπροστά και πρέπει να φύγει από αυτή την κατάσταση που σήμερα βρίσκεται. Η ψήφος του ελληνικού λαού είναι εκείνη που θα αποφασίσει για την πορεία της χώρας μας, μία πορεία ευθεία, σταθερή και προοδευτική.

O Nίκος Χρυσόγελος δήλωσε: «Οι ‘Πράσινοι-Δημοκρατική Αριστερά’ συμμετέχουμε στην αλλαγή της πολιτικής και την αλλαγή της κυβέρνησης, αλλά με οικολογικό, κοινωνικό και οικονομικό σχέδιο, με ρεαλιστικές λύσεις για την ανεργία, την οικονομία, τη φτώχεια, αλλά και με όραμα για το πού θέλουμε να πάμε ως κοινωνία.

» Εμείς είμαστε πρόθυμοι να συμμετάσχουμε με προγραμματικές συμφωνίες σε μια προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας, αλλά δεν αρκεί μόνο να συμμετέχουμε και εμείς στην κυβέρνηση. Σημαντικό είναι να υπάρχει μια συμφωνία και με την κοινωνία, με τους επαγγελματικούς, κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς φορείς. Είμαστε εδώ για να αλλάξουμε τη χώρα, αλλά με σχέδιο, με ρεαλισμό και με όραμα.»