Προσκλητήριο ενότητας και αγώνα έκανε από την κεντρική του προεκλογική ομιλία ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενώ κλιμάκωσε την επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα και κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «αυτό το κόμμα υπονομεύει την χώρα και το μέλλον της».

Ο Πρωθυπουργός ξεκίνησε από την χθεσινή απόφαση Ντράγκι, τις δυνατότητες που δίνει για την χώρα αλλά και τους κινδύνους, όπως είπε, αν επικρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ:

«Η Ευρώπη περνάει στην ανάπτυξη. Τα χρήματα αυτά περισσότερο από ένα τρις από το πρόγραμμα Ντράγκι και 300 δισ. από το πακέτο Γιούνκερ, η Ελλάδα τα χρειάζεται περισσότερο και θα τα έχει γιατί την Δευτέρα κυβέρνηση θα είναι η ΝΔ.

‘Αλλοι όταν στην Ευρώπη βρέχει χρήματα κρατάνε ομπρέλα. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε ανοησίες τα πακέτα Ντράγκι και Γιούνκερ.

Για να πάρουμε την ρευστότητα πρέπει να έχουμε ολοκληρώσει την αξιολόγηση και να κάνουμε την συμφωνία για την επόμενη ημέρα. Εμείς εκεί βρισκόμασταν και θα το τελειώσουμε. Όμως οι άλλοι δεν αναγνωρίζουν ούτε πρόγραμμα ούτε αξιολόγηση, λένε όχι στο πρόγραμμα, όχι στην ρευστότητα, όχι στις επενδύσεις. Λένε όχι στα όνειρα των παιδιών που περιμένουν μέσα από τις επενδύσεις να βρουν δουλειές».

«Πριν από δυόμισι χρόνια ανέλαβα Πρωθυπουργός σε μία χώρα σε βαριά καταιγίδα. Ότι έκανα το έκανα μαζί με τους συνεργάτες μου για έναν λόγο για να έχει ελπίδα η ελληνική νεολαία.

Έξω από την χώρα αντιμετώπιζα την καχυποψία όλων και μέσα στην χώρα την υπονόμευση εκείνων που τώρα το παίζουν τιμητές. Δουλέψαμε νύχτα μέρα για να κρατήσουμε την πατρίδα όρθια.

Θα μπορούσα και εγώ να τάξω αλλά που θα ήταν η Ελλάδα μετά. Γι αυτό και βήμα βήμα η χώρα στάθηκε στα πόδια της, βάλαμε τα θεμέλια της ανάπτυξης και μίας πραγματικής ελπίδας. Εξαλείψαμε τα ελλείμματα, η ανάπτυξη άρχισε, έρχονται επενδύσεις, η οικονομία παίρνει μπροστά, το εισόδημα αυξήθηκε το τελευταίο τρίμηνο.

Η χώρα σταθεροποιείται, αποκαταστήσαμε την αξιοπιστία μας και τώρα τα τίναξαν όλα στον αέρα και έσυραν την χώρα σε εκλογές. Ξαναέφεραν την οικονομική και την πολιτική αβεβαιότητα. Απειλούν να τινάξουν την χώρα στον αέρα. Αλλά το ατύχημα Τσίπρα δεν θα συμβεί δεν τους επιτρέπουμε να μας γυρίσουν πίσω.

Οι πιέσεις που μπορούν να ασκηθούν είναι συντριπτικές. Πώς; με το να σταματήσουν την ρευστότητα, αυτό είναι το ατύχημα που δεν πρέπει να συμβεί. Συνέβη στην Κύπρο και υποχρεώθηκαν σε περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων, δεν μπορούσαν να σηκώσουν χρήματα.

Αυτό μπορεί να συμβεί τώρα στην Ελλάδα αλλά δεν θα αφήσουμε εμείς να συμβεί. Δεν έχουν ιδέα τί θα διαπραγματευθούν με ποιόν και πως. Αν η χώρα ζητήσει κι άλλα δανεικά θα του βάλουν κι άλλους όρους. Δεν θα αλλάξει ο ΣΥΡΙΖΑ την Ευρώπη αλλά θα μεταστρέψει όλη την Ευρώπη εναντίον της Ελλάδας. Γι αυτό την Κυριακή πάμε όλοι στην κάλπη. Μας φέρνουν σε ανάγκη δανεισμού και νέα μνημόνια» ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

«Αυτά τα χρόνια είπαμε πολλές φορές όχι στην τρόικα, δεν ήθελαν την μείωση στο πετρέλαιο θέρμανσης αλλά το κάναμε, δεν ήθελαν τις 100 δόσεις, δεν ήθελαν την ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια, αλλά τα κάναμε» υπογράμμισε ο κ.Σαμαράς αναφερόμενος στην διαπραγμάτευση με την τρόικα.

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στην δική του πολιτική μείωσης των φορολογικών βαρών εν αντιθέσει όπως είπε με τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος σκοπεύει να αυξήσει τους φόρους.

Επανέλαβε ότι θα μειώσει τον ΕΝΦΙΑ και θα τον αποδώσει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, επίσης ότι από εφέτος θα αρχίσει η σταδιακή μείωση της φορολογίας εισοδήματος από το 43% στο 33% και στα κέρδη των επιχειρήσεων από το 25% στο 15%.

Οι άλλοι αντίθετα λένε ότι θα βάλουν στο 60% τον φόρο εισοδήματος, ετοιμάζουν φοροκαταιγίδα στη μεσαία τάξη. Στο τέλος της τετραετίας η κυβέρνησή μας θα παραδώσει μία Ελλάδα που θα έχει από τους χαμηλότερους συντελεστές στην φορολογία. Τα δύο προηγούμενα χρόνια δεν γινόταν αλλά μπήκαν τα θεμέλια και τώρα μπορούμε οργανωμένα και προγραμματισμένα.

Εγγυήθηκε επίσης ότι δεν θα υπάρξει άλλη μείωση στις συντάξεις και στα εισοδήματα, ότι οι επιδοτήσεις των αγροτών δεν θα φορολογηθούν ενώ μέσα στα δύο χρόνια θα επιστρέψουν το σύνολο των περικοπών στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας.

«Ξέρω ότι η ταχύτητα στα μέτρα που ελήφθησαν δημιούργησαν μεγάλα προβλήματα στη μεσαία τάξη. Δεν είχα άλλο δρόμο, τώρα όμως όλους αυτούς θα τους στηρίξω, η μεσαία τάξη είναι η καρδιά της παράταξής μας».

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στο δίλημμα των εκλογών λέγοντας ότι μεθαύριο δύο κόσμοι συγκρούονται: ο κόσμος ο δικός μας, επενδύσεις, επιχειρηματικότητα, ένα σύγχρονο ευέλικτο κράτος. Από την άλλη κρατικοποιήσεις, κατάργηση του ΑΣΕΠ, συγκέντρωση εξουσίας πέραν όσων επιτρέπει μία δημοκρατία.

«Αυτά κ. Τσίπρα να τα ξεχάσεις μόνο στην Βόρειο Κορέα γίνονται» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Ο κόσμος ο δικός μας θέλει να περιφρουρήσει τα σύνορα, ο άλλος κόσμος θέλει να τα ανοίξει στους μετανάστες, να αφοπλίσει την αστυνομία. Είναι τεράστιες οι διαφορές των δύο κόσμων».

Κάλεσε όλους τους ψηφοφόρους να δώσουν «βροντερό παρών στην κάλπη σε αυτή την τόσο κρίσιμη στιγμή για την χώρα που βρισκόμαστε κοντά στο καλύτερο αλλά και στο χειρότερο».

Έβαλε και το καταληκτικό ερώτημα: «Ποιόν θέλει καπετάνιο στο τιμόνι την δύσκολη αυτή ώρα ο λαός; Δεν μου αρέσει να μιλάω για μένα αλλά υπάρχει αξιοπιστία και εμπιστοσύνη της Ευρώπης στον Έλληνα πρωθυπουργό. Ο κ. Τσίπρας θα απέχει από την Ευρώπη της Ανάπτυξης και θα συμμορφώνεται. Δεν έχει γνώση, δεν έχει άποψη. Όλα θα κριθούν έστω και από μία ψήφο γιατί το πρώτο κόμμα θα πάρει το μπόνους των 50 εδρών».

«Κάνω σήμερα προσκλητήριο αγώνα και ενότητας σε όλους εκείνους που θα κρίνουν το μέλλον του τόπου, μαζί ασφαλίζουμε την ευρωπαϊκή μας πορεία και περνάμε από το σήμερα στο αύριο, είμαστε οι περισσότεροι και θα νικήσουμε» είπε κλείνοντας ο Πρωθυπουργός.