Χωρίς τους στενούς συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά καταρτίστηκετο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας. Ο εξ απορρήτων του Πρωθυπουργού Χρύσανθος Λαζαρίδης δεν είναι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, όπως ο ίδιος είχε δηλώσει το πρωίτης Δευτέρας σε τηλεοπτική εκπομπή στο Mega – σημείωσε ότι δεν θα είναι στο Επικρατείας, αλλά θα παραμείνει ενεργός πολιτικά στη θέση που είχε ως σήμερα δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά.

Εκτόςτου ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ βρέθηκε και ένας άλλος πρωθυπουργικός σύμβουλος, ο Σταύρος Παπασταύρου αλλά και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔείναι ο πρύτανης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Φορτσάκης, όπως είχε ανακοινώσει την Παρασκευή ο ίδιος ο Αντ. Σαμαράς. Στη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου είναι ο Δημήτρης Σταμάτης και στην τέταρτη θέση ο προερχόμενος από τη ΔΗΜΑΡ Βασίλης Οικονόμου. Η μεγάληέκπληξη του ψηφοδελτίου είναι η 34χρονη δικηγόρος Νίκη Κεραμέως που τοποθετήθηκε στην τρίτη θέση του ψηφοδελτίου. Εχει σπουδάσει Νομικά στη Σορβόνη κι έχει εργαστεί σε δικηγορικό γραφείο στη Νέα Υόρκη.

Ο καθηγητής Κωνσταντίνος Τσουκαλάς είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην τελευταία θέση είναι ο προκάτοχος του Θ. Φορτσάκη στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ, ο Θεοδόσης Πελεγρίνης. Εντύπωση προκαλεί και η τοποθέτηση στην πέμπτη θέση του στρατηγού εν αποστρατεία Νικόλαου Τόσκα.

Το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέραςτο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του, επικεφαλής του οποίου τοποθετήθηκε ο Γιώργος Φλωρίδης. Δεύτερος ορίστηκε ο γραμματέας της απερχόμενης ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας και τρίτος ο Νίκος Μπίστης.

Ο Στ. Θεοδωράκης ανακοίνωσε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Ποταμιού από τη Λάρισα. Επικεφαλής του ψηφοδελτίου τοποθετήθηκε οΠαναγιώτης Καρκατσούλης, βραβευμένος, όπως αναφέρει το Ποτάμι, ως ο καλύτερος δημόσιος λειτουργός στον κόσμο.

Ο Τέρενς Κουίκ θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων ενώ στη δεύτερη θέση τοποθετήθηκε ο καθηγητής Γιώργος Βάμβουκας και στην τρίτη θέση ο πρόεδρος του συνεργαζόμενου κόμματος, «Λευκό», Κωνσταντίνος Ντάλιος.

Ο συνασπισμός Πράσινοι – ΔΗΜΑΡ παρουσίασε το μεσημέρι το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, επικεφαλής του οποίου είναι ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, πριν εκπνεύσει η προθεσμία, ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών. Επικεφαλής τίθεται ο πρώην διοικητής του ΟΑΕΔ Ηλίας Κικίλιας.

Στη δεύτερη θέση τοποθετήθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Γιώργος Πεταλωτής. Το ψηφοδέλτιο κλείνει τιμητικά η Αγγέλα Κοκκόλα η πιο στενή συνεργάτιδα του Ανδρέα Παπανδρέου.