Δεν πρόκειται να δώσουμε ψήφο ανοχής σε κανέναν κυβερνητικό συνασπισμό μετά τις εκλογές, ξεκαθαρίζει ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, απορρίπτοντας σενάρια και φήμες που κυκλοφορούν σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ αναδειχθεί πρώτο κόμμα. «Ψήφο ανοχής δεν πρέπει να δώσει ούτε ο λαός και φυσικά δεν θα δώσει ούτε το ΚΚΕ».

Ταυτόχρονα, σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής επισημαίνει ότι τα διλήμματα για την ΕΕ και «τα χρυσά της κουτάλια» δεν συγκινούν πια το λαό.

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες μεταγραφές πολιτικών από κόμμα σε κόμμα σημειώνει ότι στο ΚΚΕ «δεν υπάρχουν γυρολόγοι, ούτε μετανοούσες Μαγδαληνές».

«Όλοι αυτοί που συνωστίζονται πότε στο ΠΑΣΟΚ, πότε στον ΣΥΡΙΖΑ, πότε στη ΝΔ και πότε ως γυρολόγοι της πολιτικής κλωθογυρνάνε σε Ποτάμι, κόμμα Παπανδρέου ή όπου τους βγάλει η άκρη πρέπει να καταδικαστούν από τον λαό με την ψήφο τους, όπως και τα κόμματά τους. Το ΚΚΕ έχει στα ψηφοδέλτιά του αγωνιστές του λαϊκού κινήματος που πριν ψήφιζαν ή συμμετείχαν σε άλλα κόμματα, όπως ο ΣΥΝ, το ΠΑΣΟΚ ή ήταν ανένταχτοι, αλλά δεν είναι γυρολόγοι» τονίζει ο κ. Κουτσούμπας.