Την υποψηφιότητά του στη Β’ Αθηνών με το Ποτάμι ανακοίνωσε την Τετάρτη μέσω facebook ο Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος είχε διατελέσει γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων από τις αρχές του 2013 ως και τον Ιούνιο του 2014 όταν και αντικαταστάθηκε από την Αικατερίνη Σαββαΐδου, στο πλαίσιο των ριζικών αλλαγών στο υπουργείο Οικονομικών.

Ο Χάρης Θεοχάρης ανήρτησε στο facebook σχετικό σημείωμα στο οποίο αναφέρει ότι αποδέχτηκε πρόσκληση του Ποταμιού και του Σταύρου Θεοδωράκη για την υποψηφιότητά του στη Β’ Αθηνών.

Βέβαια ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι μόλις πριν από μία εβδομάδα, ο Στ. Θεοδωράκης παρουσιάζοντας τις θέσεις του Ποταμιού έλεγε πως «οσοι ασκούν εξουσία σε γενικές γραμματείες και δημόσιους οργανισμούς δεν θα είναι υποψήφιοι αν δεν περάσουν 4 χρόνια από τη λήξη της θητείας»!

Αναλυτικά η δήλωση του Χάρη Θεοχάρη έχει ως εξής:

«Με χαρά σάς ανακοινώνω ότι αποδέχθηκα την πρόσκληση του «Ποταμιού» και του Σταύρου Θεοδωράκη να είμαι υποψήφιος στη Β’ Αθηνών στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

» Τα τελευταία χρόνια και μέχρι πέρσι τον Ιούνιο, είχα την τιμή και την ευκαιρία να ηγούμαι μιας εκ των πλέον καθοριστικών υπηρεσιών της Δημόσιας Διοίκησης, της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. Ήταν μία από τις ελάχιστες φορές – και σίγουρα η κρισιμότερη – που το Κράτος αναβάθμιζε το επίπεδο εξυπηρέτησης προς όφελος της καθημερινότητας του πολίτη, πετυχαίνοντας συγχρόνως, μέσα στην καρδιά της κρίσης, όλους τους ποσοτικούς και πολλούς ποιοτικούς, από τους στόχους που έθεσε.

» Πώς έγινε το πρωτόγνωρο αυτό γεγονός; Με διαφανείς διαδικασίες, εντιμότητα, αξιοποίηση του δυναμικού της Δημόσιας Διοίκησης, περιορισμό κακών πρακτικών του παρελθόντος και εκμετάλλευση των δυνατοτήτων που μας δίνει η τεχνολογία.

» Αποψή μου είναι ότι με ακριβώς τον ίδιο τρόπο, μπορούμε να πετύχουμε σε όλους τους τομείς που απαιτούν διοίκηση από το Δημόσιο. Και η αποτελεσματική Δημόσια Διοίκηση είναι αυτή που επιτρέπει στον ιδιωτικό τομέα να επενδύσει, να δραστηριοποιηθεί και να παράξει, επίσης προς όφελος όλων μας.

» Με αυτόν ακριβώς τον τρόπο μπορούμε να είμαστε αποτελεσματικοί στην Παιδεία και την Υγεία· να πετύχουμε τους στόχους μας στον Τουρισμό, την Αγροτική Παραγωγή, την Ανάπτυξη· να δημιουργήσουμε σταθερές και παραγωγικές θέσεις εργασίας. Αυτό εξάλλου, είναι και το σημαντικότερο ζητούμενο της εποχής.

» Πιστεύω ότι ρόλος της πολιτικής ηγεσίας μίας σύγχρονης χώρας είναι να εκπονεί το κατάλληλο στρατηγικό σχέδιο για κάθε τομέα και να θέτει τους αντίστοιχους στόχους στη Δημόσια Διοίκηση. Και είναι αποστολή των ανθρώπων που εργάζονται για το Κράτος να πετύχουν τους στόχους αυτούς.

» Στο πλαίσιο αυτό, θεωρώ ότι έχω τη γνώση, τις δυνατότητες και την ουσιαστική βούληση να προσφέρω στη χώρα μου αποτελεσματικά και μέσα από το Κοινοβούλιο.

» Στο Ποτάμι γνώρισα ανθρώπους με τις ίδιες ιδέες και αξίες. Ανθρώπους που προσπάθησαν, διοίκησαν, πέτυχαν στον τομέα τους. Ανθρώπους που μπορούν και θέλουν να προσφέρουν.

» Όραμά μου – αλλά πιστεύω και όραμα όλων μας – είναι να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό Κράτος.

» Αυτό – το ξέρουμε πια καλά – δε γίνεται σε μία μέρα, με ένα βήμα ή από έναν άνθρωπο. Χρειάζεται κατανόηση, συναντίληψη και συνολική προσπάθεια. Χρειάζονται πολλά και αποτελεσματικά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση.

» Σημασία έχει κάθε βήμα να μας πηγαίνει κοντύτερα στον στόχο μας. Σημασία έχει κάθε νέα μέρα να είναι καλύτερη από την προηγούμενη. Να εργαστούμε και να συνεργαστούμε υπεύθυνα γι’ αυτό το σκοπό.

» Σε αυτή την προσπάθεια, θα είναι τιμή και χαρά μου να είμαστε μαζί.

Χάρης Θεοχάρης

Υποψ. Βουλευτής με το Ποτάμι στη Β’ Αθηνών».