Την ανεξαρτητοποίησή της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ ανακοίνωσε η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Νίκη Φούντα, με επιστολή της που απέστειλε το πρωί της Τρίτης προς τον Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

«Η πολιτική στάση και θεώρηση της βουλευτού διαφοροποιείται σημαντικά, πάνω από έναν χρόνο τώρα, από την κεντρική γραμμή του κόμματος και πλέον δεν υπάρχουν πολλά σημεία ταύτισης. Πρόκειται για μία δύσκολη, αλλά αναγκαία απόφαση για λόγους πολιτικής και προσωπικής συνέπειας» αναφερόταν σε δελτίο Τύπου που εκδόθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι.

«Η βουλευτής εύχεται κάθε επιτυχία όσον αφορά στις μελλοντικές επιδιώξεις της Δημοκρατικής Αριστεράς, σε έναν πολιτικό χώρο που με πολύ σεβασμό και η ίδια, με όλες της τις δυνάμεις, υπηρέτησε στην παρούσα κοινοβουλευτική περίοδο» κατέληγε η ανακοίνωση.

Το Mega μετέδωσε λίγο αργότερα ότι ανεξαρτητοποιείται και ο Θωμάς Ψύρρας, βουλευτής Λάρισας της ΔΗΜΑΡ, κάτι που όμως διαψεύστηκε από την Αγίου Κωνσταντίνου.

Η ανεξαρτητοποίηση της Νίκης Φούντα αποκτά ιδιαίτερη πολιτική σημασία καθώς καταγράφηκε λίγα λεπτά πριν από τη δεύτερη κρίσιμη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και μετά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, που τη νύχτα της Δευτέρας επέμεινε στη γραμμή της ψήφου «παρών».

Το πρωί της Δευτέρας, μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5, η Νίκη Φούντα είχε πει ότι θα ψηφίσει «παρών» και στη δεύτερη ψηφοφορία, αλλά έκανε μια δήλωση με νόημα περί εθνικού συμφέροντος πάνω από το κομματικό.

«Θα επιμείνω στο «παρών» και θα αναμένω, όπως έλεγα όλον αυτόν τον καιρό, ο Πρωθυπουργός να απευθύνει το τεράστιο βήμα προς όλα τα κόμματα και όχι μόνο προς τους ανεξάρτητους βουλευτές, για να κάνει σειρά συζητήσεων και όλοι να κληθούν να λογοδοτήσουν σε σχέση με το αν σκέπτονται το εθνικό ή το κομματικό συμφέρον, από το οποίο πρέπει να ξεφύγουμε» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Στην δεύτερη ψηφοφορία στη Βουλή το μεσημέρι της Τρίτη, η Νίκη Φούντα επέλεξε να καθήσει πλάι στους – επίσης «πρώην» της ΔΗΜΑΡ – Γρηγόρη Ψαριανό, Σπύρο Λυκούδη και Βασίλη Οικονόμου.

Η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ

Σχετικά με την ανεξαρτητοποίηση της Νίκης Φούντα, η ΔΗΜΑΡ εξέδωσε μια λιτή ανακοίνωση:

«Η βουλευτής κ. Νίκη Φούντα, με την ανεξαρτητοποίηση της, επέλεξε το δρόμο της. Η Δημοκρατική Αριστερά συνεχίζει το δικό της».