Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, με αφορμή σειρά τροπολογιών που ψηφίζονται τα τελευταία 24ωρα και που -σύμφωνα με την ίδια- στόχο έχουν την περιθωριοποίηση των Περιφερειών. «Η κυβέρνηση καταρρέει και επιδιώκει την κατάρρευση των πάντων, […] καταστρέφει ό,τι έχει μείνει όρθιο» τονίζει.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή της η Ρένα Δούρου αναφέρει:

«Η ισχνή κυβερνητική πλειοψηφία νομοθετεί πλέον έχοντας καταλάβει ότι ο χρόνος παραμονής της στην εξουσία είναι μετρημένος. Εξ αυτού του λόγου λοιπόν, επιχειρεί να κλείσει όλες τις «εκκρεμότητες», είτε πρόκειται για την υλοποίηση των ΠΕΠ και την απόπειρα περιθωριοποίησης των Περιφερειών, είτε για την υποχρεωτική δέσμευση των ανταποδοτικών τελών και κατά προτεραιότητα άμεση είσπραξή τους για την κάλυψη του κόστους των ΣΔΙΤ για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

»Σε όλες τις περιπτώσεις, ο στόχος είναι ένας: να αφήσει πίσω της αυτή η κυβέρνηση συντρίμμια και μόνο. Καταρρέει και επιδιώκει την κατάρρευση των πάντων για να κάνει αδύνατο το έργο της επόμενης κυβέρνησης. Δείχνει δηλαδή ότι διακατέχεται από το σύνδρομο του κατακτητή που, ηττημένος, αποχωρεί μεν, καταστρέφει ό,τι έχει μείνει όρθιο από τις πολιτικές λιτότητας, ναρκοθετώντας το αύριο. Ως εκδίκηση απέναντι σε όσους αντιστέκονται. Αυτή ήταν η αντίληψη που διέπνεε ανέκαθεν τους ηττημένους κατακτητές: εκδίκηση και καταστροφή. Η συνταγή δηλαδή των μικρών και των λίγων. Των ανάξιων δηλαδή να κρατούν τα ηνία της πατρίδας».