Για «παρασκήνιο ανωμαλίας από το ακροδεξιό πρωθυπουργικό περιβάλλον» έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας την Κυριακή στην Αλεξανδρούπολη, εν μέσω της υπόθεσης Χαϊκάλη.

«Έχουμε ένα παρασκήνιο ανωμαλίας από το ακροδεξιό πρωθυπουργικό περιβάλλον. Έχουμε καταγγελίες για εξαγορά ψήφων. Έχουμε αδράνεια -για να το πω ευγενικά- των διωκτικών αρχών και της δικαιοσύνης. Έχουμε ένα μέγαρο Μαξίμου που κινεί τα νήματα της ανωμαλίας» δήλωσε οι κ. Τσίπρας, συμπληρώνοντας αναφερόμενος εμμέσως στις καταγγελίες των ΑΝΕΛ:

«Έχουμε το διεφθαρμένο σύστημα της πολιτικής και οικονομικής διαπλοκής που μετέρχεται όλων των μέσων. Έχουμε κάθε λογής μεσάζοντα να προσπαθεί να επιβάλλει σενάρια εκλογής, σενάρια άλλης κυβέρνησης, σενάρια εκτροπής».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε τη φράση που ακούγεται στην καταγγελία «Θα σε πάμε εμείς σε κόμμα που φτιάχνουμε, και θα μπορείς να δικαιολογήσεις την ψήφο σου» για να σημειώσει: «Μία φράση όλη η ιστορία της διαφθοράς. Μία φράση όλη η πολιτική μεθοδολογία της συγκυβέρνησης. Μία φράση όλη η ιστορία του δικομματισμού και της διαπλοκής» και επανέλαβε την προειδοποίησή του ότι για όλα όσα έγιναν «δεν θα αναζητηθούν μόνο πολιτικές ευθύνες, θα αναζητηθούν και ποινικές ευθύνες».