Εκπληξη και δυσαρέσκεια προκάλεσε στις εισαγγελικές αρχές η αρχική αναβολή της κατάθεσης του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου ο οποίος είχε κληθεί να καταθέσει στον εισαγγελέα εφετών Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο και να απαντήσει σε διευκρινιστικές ερωτήσεις μετά την αντίθετη εκδοχή που παρουσίασε το Σάββατο για την υπόθεση απόπειρας δωροδοκίας του βουλευτή Παύλου Χαϊκάλη, ο Γιωργος Αποστολόπουλος.

Ο Πάνος Καμμένος φέρεται να προέβαλλε κώλυμα γεγονός που «ενόχλησε» τις αρχές ενόψει της σοβαρότητας της υπόθεσης η οποία πρέπει να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό. Ωστόσο, την Κυριακή νωρίς το μεσημέρι, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ προσήλθε στην εισαγγελία για συμπληρωματική κατάθεση δηλώνοντας πως ανέμενε τον γιο του από την Αμερική και για αυτό είχε αποφασίσει – το Σάββατο – να μην προσέλθει στην εισαγγελία.

Το πρωί της Κυριακής, προσήλθε στην Εισαγγελία και ο Παύλος Χαϊκάλης για να απαντήσει σε διευκρινιστικές ερωτήσεις, ενώ δικαστικές πηγές δεν απέκλειαν να κληθεί και ο ηθοποιός Λάκης Λαζόπουλος, αλλά και να γίνει κατ΄αντιπαράσταση εξέταση , Χαϊκάλη – Αποστολόπουλου.

Οι μάρτυρες καλούνται πάντως να απαντήσουν στα κρίσιμα ερωτήματα που δημιουργήθηκαν μετά την πολύωρη κατάθεση του Γιώργου Αποστολόπουλου ο οποίος πέρασε στην αντεπίθεση στρέφοντας τα πυρά του στον Παύλο Χαϊκάλη καθώς φέρεται να είπε πως ήταν εκείνος που δήλωσε έτοιμος να ψηφίσει πρόεδρο της Δημοκρατίας με αντάλλαγμα «να λύσει το οικονομικό του πρόβλημα».

Ο εισαγγελέας Π. Παναγιωτόπουλος κινείται με ταχύτατους ρυθμούς προκειμένου να ολοκληρώσει μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα την έρευνα με δεδομένη την πολιτική συγκυρία ενόψει των επικείμενων ψηφοφοριών για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας και να ρίξει φως στην πολύκροτη υπόθεση ώστε να ολοκληρωθεί τουλάχιστον το σκέλος της δικογραφίας που αφορά στις καταγγελίες Χαϊκάλη.

Σημειώνεται ότι από την πλευρά των ΑΝΕΛ – και πριν εμφανιστεί την Κυριακή στον εισαγγελέα ο Πάνος Καμμένος, είχε υποστηριχτεί ότι ο πρόεδρος του κόμματος ήταν προγραμματισμένο να πάει στον εισαγγελέα τη Δευτέρα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ Τέρενς Κουίκ και μετά την δημοσιοποίηση της δυσφορίας των εισαγγελικών αρχών ανέφερε σχετικά το πρωί της Κυριακής:

«

Ο κ. Πάνος Καμμένος δεν έλαβε κανένα τηλεφώνημα από την Εισαγγελία για να προσέλθει να καταθέσει. Χθες Σάββατο, νωρίς το βράδυ, του τηλεφώνησε ο ταξίαρχος της ΕΛΑΣ κ. Παναγιώτης Στάθης. Κι εκείνος του ζήτησε να πάει στην Εισαγγελία για κατάθεση και μάλιστα τον παρεκάλεσε να ενημερώσει τον κ. Παύλο Χαϊκάλη ότι κι εκείνος πρέπει να μεταβεί στην Εισαγγελία για τον ίδιο λόγο.

Σε αυτή την τηλεφωνική επικοινωνία κανονίστηκε να πάει σήμερα Κυριακή ο κ. Χαϊκάλης και αύριο Δευτέρα ο κ. Καμμένος. Δεν υπήρξε καμία αντίρρηση»

.