Σοβαρές χαρακτηρίζει τις καταγγελίες του Παύλου Χαϊκάλη ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι τα όσα καταγγέλλει ο βουλευτής των ΑΝΕΛ «τεκμηριώνουν την γενικευμένη αίσθηση παρεμβάσεων, πιέσεων και μεθοδεύσεων προς τους βουλευτές για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας».

Με την ανακοίνωση αυτή η Κουμουνδούρου εμφανίζεται να υιοθετεί πλήρως τις καταγγελίες του Π. Χαϊκάλη και του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου.

Στην ανακοίνωσή του το γρ. Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε αναλυτικά:

«Οι καταγγελίες του κ. Χαϊκάλη όχι μόνο είναι σοβαρές αλλά τεκμηριώνουν την γενικευμένη αίσθηση παρεμβάσεων, πιέσεων και μεθοδεύσεων προς τους βουλευτές για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

» Αναμένουμε η Δικαιοσύνη να πράξει άμεσα το καθήκον της. Το μαχαίρι πρέπει να φτάσει στο κόκκαλο. Να αναζητηθούν ευθύνες από τους υπαιτίους όσο ψηλά κι αν βρίσκονται. Η χώρα και το πολιτικό σύστημα πρέπει να βγουν από τον βούρκο».

Τσίπρας: «Εκτιμώ ότι πρόκειται για μία σοβαρή καταγγελία»

Το πρωί και έπειτα από συνάντηση που είχε με την περιφερειάρχη Ρένα Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για τις καταγγελίες Χαϊκάλη ο Αλ. Τσίπρας τόνισε σχετικά:

«Και εγώ πριν λίγο ενημερώθηκα γι’ αυτό. Εκτιμώ πως πρόκειται για σοβαρή καταγγελία, αλλά δεν θα κάνω κάποια περαιτέρω δήλωση, εάν δεν δω τα στοιχεία που θα κατατεθούν για να εκτιμήσω πόσο σοβαρή είναι και πόσο μπορεί να επηρεάσει τις εξελίξεις. Εμείς εδώ και καιρό είχαμε επισημάνει ότι ο δρόμος που ακολουθείται είναι ολισθηρός, δρόμος μεθοδεύσεων και πιέσεων, γιατί επιχειρείται να τετραγωνιστεί ο κύκλος, όταν δεν υπάρχει πλειοψηφία κοινοβουλευτική και κοινωνική για ανοχή στη συνέχεια των μνημονίων.

» Ο Πρωθυπουργός εξαγγέλλει εδώ και μήνες ότι έχει «μαξιλαράκια», ότι θα βρει τους 180, άρα αντιλαμβάνεστε ότι έχει κάνει ολισθηρή επιλογή. Θα δούμε τις καταγγελίες και θα τις εκτιμήσουμε. Σε κάθε περίπτωση η χώρα πρέπει να βγεί από το βούρκο».

Bούλτεψη: «ΟΤσίπρας αποδεχόταν ως στενό και αξιόπιστο συνομιλητή του το καταγγελλόμενο πρόσωπο»

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη δήλωσε ότι ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε ως πολύ σοβαρή υπόθεση τις «καταγγελίες» του κ. Χαϊκάλη.

«Ασφαλώς είναι πολύ σοβαρή υπόθεση, αφού ο κ. Τσίπρας αποδεχόταν ως στενό και αξιόπιστο συνομιλητή του στις κλειστές συσκέψεις με τον κ. Καμμένο το καταγγελλόμενο πρόσωπο», συνέχισε η κα Βούλτεψη, σημειώνοντας πως για όλα αυτά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ οφείλει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό.

«Όπως, επίσης, οφείλει να εξηγήσει τη βιασύνη με την οποία η αξιωματική αντιπολίτευση υιοθέτησε τις «καταγγελίες» του κ. Καμμένου», πρόσθεσε.