Να δώσει στη δημοσιότητα το οπτικοακουστικό υλικό που κατέγραψε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Παύλος Χαϊκάλης, κάλεσε την κυβέρνηση ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου το μεσημέρι της Παρασκευής μετά τις καταγγελίες του ίδιου του βουλευτή περί απόπειρας εξαγοράς της ψήφου του για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο, ο οικονομικός παράγοντας που προσέφερε 700.000 ευρώ σε μετρητά στον Παύλο Χαϊκάλη, διακανονισμό του δανείου του από την τράπεζα για το σπίτι του και συμβόλαια με διαφημιστικές εταιρίες, προκειμένου να ψηφίσει για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, τον γνώρισε στο γραφείου του Αντώνη Σαμαρά όταν ήταν ακόμη πρόεδρος της ΝΔ. Και του έλεγε πως ήταν στέλεχος της Deutsche Bank.

Το οπτικοακουστικό υλικό εστάλη, το μεσημέρι της Παρασκευής, στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής,η οποία συνεδριάζει εκτάκτως. Το υλικό σφραγίστηκε και θα γίνει διαθέσιμο στα μέλη της επιτροπής εφόσον υπάρξει διαβεβαίωση από την Εισαγγελία ότι δεν αποτελεί προϊόν εγκλήματος.

Χωρίς να το κατονομάσει, ο Πάνος Καμμένος πρόσθεσε ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο «αυτοδιαφημιζόταν ότι ήταν σύμβουλος και της προηγουμένης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ» και ότι του τον είχε υποδείξει ο Δ. Σταμάτης για να καταθέσει για την υπόθεση των CDS. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, όταν έφυγε από τη ΝΔ το ίδιο πρόσωπο του είπε ότι θα τον ακολουθήσει και έγραφε στο διαδίκτυο με το ψευδώνυμο «Δευκαλίων» αντιμνημονιακά άρθρα. Οπως έχει γίνει γνωστό ο άνθρωπος που φέρεται να είναι ο ύποπτος που αποπειράθηκε να δωροδοκήσει τον Π. Χαϊκάλη ονομάζεται Γ. Αποστολόπουλος.

«Η υπόθεση αυτή είναι γνωστή εδώ και 15 ημέρες» είπε ο Π. Καμμένος. «Προφυλάξαμε την υπόθεση από την δημοσιότητα γιατί πιστεύαμε ότι αρμόδιος είναι ο εισαγγελέας και η δικαιοσύνη. Γι’ αυτό δεν κάναμε καμία ανακοίνωση. Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα. Θα κάνουμε κάποιες διευκρινήσεις. Ο κ. Χαϊκάλης με ενημέρωσε ότι υπήρξε απόπειρα χρηματισμού του από ένα πρόσωπο και ότι εκείνος είναι διατεθειμένος παρότι είναι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση να αποκαλύψει την απάτη. Κατόπιν τούτου έχω καταθέσει στον εισαγγελέα που ασχολείται με την υπόθεση του λεγόμενου κουμπαρά» προσέθεσε.

«Συνάντηση στο ξενοδοχείο Plaza»

Οπως έγινε γνωστό, το οπτικό και ακουστικό υλικό αφορά δύο συναντήσεις που είχε ο κ. Χαϊκάλης με το συγκεκριμένο πρόσωπο. Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ φορούσε στην πρώτη συνάντηση κάμερα – ρολόι μέσω της οποίας καταγράφηκαν οι συνομιλίες.

«Αποφασίσαμε με τον κ. Χαϊκάλη και με συνδρομή φυσικής και τεχνικής παρακολούθησης καταγράψαμε την συνάντηση που ορίστηκε στο ξενοδοχείο Plaza όπου ο μεσάζων επί 1 ώρα και 14 λεπτά τού έκανε ουσιαστικά την πρόταση έναντι χρημάτων να ψηφίσει για Πρόεδρο Δημοκρατίας. Έχουν ειπωθεί πάρα πολλά πράγματα σε αυτή τη συζήτηση, σε αυτό το βίντεο που αποκαλύπτουν και άλλες υποθέσεις χρηματισμού και απόπειρας χρηματισμού, μιλάει μέσα για αρκετά πρόσωπα, για συμφέροντα και του διασφαλίζει πέραν του οικονομικού οφέλους το πολιτικό του μέλλον, διότι ο κ. Χαϊκάλης του έθετε τέτοιου είδους ερωτήσεις» κατήγγειλε ο Πάνος Καμμένος.

Από τη δεύτερη συνάντηση υπάρχει καταγεγραμμένη σύντομη συνομιλία περίπου 15 λεπτών. Σε αυτή συμφωνήθηκε ένα ακόμη ραντεβού για «να δοθεί το ποσό των 700 εκατ. ώστε να ρυθμιστεί το δάνειο του κ. Χαϊκάλη και το υπόλοιπο ποσό να δοθεί σιγά -σιγά σε χρυσό, για να μην τους εντοπίσουν».

«Το πρωτογενές υλικό είναι στην εισαγγελία. Ο κ. Χαϊκάλης πήγε στην ΓΑΔΑ και έδωσε κατάθεση με το όνομα του συγκεκριμένου μεσάζοντα. Αναγκαστήκαμε να ανοίξουμε το γραφείο για να βρούμε το όνομά του από την κατάθεση που είχε δώσει για τα CDS.

Επειδή εμείς δεν θέλουμε να μείνει τίποτα κρυπτό υπό τον ηλιο, δυο από τα αντίγραφα θα τα στείλω στον υπουργό Δικαιοσύνης και θα του ζητήσω να τα δώσει στην δημοσιότητα. Το δεύτερο θα το δώσω στον πρόεδρο της Βουλής για να ενημερωθούν οι αρχηγοί των κομματων. Αν η κυβέρνηση κάνει πίσω και δεν κάνει πραγματικότητα την απειλή της κας Βούλτεψη τότε θα αναλάβω προσωπικά το κόστος να το δημοσιοποιήσω. Ζητώ άδεια να προβάλλουμε εδώ ενώπιόν σας μέρος του υλικού».

Σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο, ειδική ομάδα της Αστυνομίας βρισκόταν στο σπίτι του βουλευτή των ΑΝΕΛ την ημέρα που επρόκειτο ο μεσάζων να του δώσει τα χρήματα. «Οι αστυνομικοί ήταν έτοιμοι να τον συλλάβουν επ’ αυτοφώρω, αλλά δύο λεπτά πριν τη συνάντηση ο μεσάζων του τηλεφώνησε και του ειπε “δεν έρχομαι”», εξήγησε.

«Για μας πρέπει να λάμψει η αλήθεια, να δοθεί στον πρόεδρο της βουλής και τον υπουργό Δικαισουνής το οπτικοακουστικό υλικό», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής των ΑΝΕΛ. Παύλος Χαϊκάλης

Το περασμένο Σάββατο, ο κ. Χαϊκάλης προσήλθε στον εσαγγελέα Παν. Παναγιωτόπουλο, που διενεργεί προκαταρκτική εξέταση για το θέμα του κουμπαρά. Ομως:

– Αρνήθηκε να κατονομάσει το πρόσωπο που προσπάθησε να τον εξαγοράσει, παρότι ρωτήθηκε επισταμένως. Κι αυτό γιατί από το υλικό δεν προκύπτει η ταυτότητα του προσώπου αυτού.

– Αρνήθηκε να κατονομάσει τα πρόσωπα που κρύβονται από πίσω.

Η εισαγγελία ενεργοποιήθηκε άμεσα. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την εισαγγελική έρευνα δεν επιβεβαιώνονται μέχρι στιγμής τα στοιχεία της καταγγελίας.

Σε εξέλιξη και η έρευνα της Ασφάλειας Αττικής

Σε εξέλιξη βρίσκεται από την Ασφάλεια Αττικής έρευνα για την υπόθεση της απόπειρας δωροδοκίας που κατήγγειλε ότι έγινε προς αυτόν, ο βουλευτής των ΑΝΕλ Παύλος Χαϊκάλης.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από αστυνομικές πηγές, πριν από μία εβδομάδα η Ασφάλεια Αττικής έλαβε εντολή από τον εισαγγελέα Εφετών για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, σχετικά με απόπειρα δωροδοκίας βουλευτή και συγκεκριμένα του Π. Χαϊκάλη.

Ο κ. Χαϊκάλης κλήθηκε και έχει δώσει μέχρι στιγμής δύο καταθέσεις στην Ασφάλεια, τις οποίες, κατά τις ίδιες πηγές, κατονομάζει και τον άνθρωπο που αποπειράθηκε να τον δωροδοκήσει. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, επιχειρήθηκε σε συνεργασία με την Αστυνομία να κανονιστεί συνάντηση του βουλευτή με τον άνθρωπο που φέρεται ότι επιχείρησε να τον δωροδοκήσει, αλλά αυτός δεν εμφανίστηκε στο ραντεβού.

Όπως ανέφεραν στελέχη της Αστυνομίας, η Ασφάλεια αυτήν τη στιγμή δεν έχει το οπτικοακουστικό υλικό που παρέδωσε στον εισαγγελέα ο κ. Χαϊκάλης, γιατί δεν παραδόθηκε από την Εισαγγελία, μαζί με την εντολή τής προκαταρκτικής εξέτασης.

Το βίντεο φέρεται ότι εστάλη απευθείας από την Εισαγγελία στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εξέταση. Πάντως, όπως αναφέρουν οι αρμόδιοι αξιωματικοί, μέχρι στιγμής τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί δεν επαρκούν για να προχωρήσουν σε σύλληψη και η έρευνα συνεχίζεται.

Με παρέμβασή του στην εκπομπή του ΑΝΤ1 ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης σημείωσε ότι «η αποκάλυψη δεν γίνεται σε έναν ουδέτερο χρόνο, επιβάλλεται η Εισαγγελία να ενημερώσει τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, καθώς μετά και την πρώτη ψηφοφορία το θέμα επηρεάζει την εκλογική διαδικασία».

Σε τηλεφωνική του παρέμβαση στο STAR ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Τέρενς Κουίκ δήλωσε ότι το ηχητικό υλικό «είναι ακόμη πιο σημαντικό» και υποστήριξε ότι η Εισαγγελία γνωρίζει το όνομα του ανθρώπου που επιχείρησε τον χρηματισμό.

Όπως είπε, πρόκειται για άνθρωπο γνωστό στους οικονομικούς κύκλους, αλλά δεν είναι πολιτικό πρόσωπο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, η παγίδευση ήταν εν γνώσει της Εισαγγελίας. «Πιστεύουμε ότι είναι εκτεθειμένη η δικαιοσύνη που δεν προχωράει το θέμα», πρόσθεσε.

Η αποκάλυψη Λαζόπουλου

Την αποκάλυψη έκανε ο Λάκης Λαζόπουλος στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1. Ο Λ. Λαζόπουλος μίλησε για υλικό το οποίο υπάρχει και το έχει δει και ο ίδιος: «Εχω δει και έχω ακούσει το υλικό. Μιλάμε λίγο χρόνο πριν το δείτε» είπε μιλώντας στο Πρωινό του ΑΝΤ1 και συμπλήρωσε πως υπάρχει και άλλος βουλευτής για τον οποίο θεωρεί ότι τελικά χρηματίστηκε.

Τις καταγγελίες του Λ. Λαζόπουλου επιβεβαίωσε ο Παύλος Χαϊκάλης τον οποίο κατονόμασε ο ηθοποιός. Οπως είπε ο κ. Χαϊκάλης, ένα άτομο που δεν ανήκει σε πολιτικό χώρο τον πλησίασε και του πρότεινε 700.000 ευρώ, διακανονισμό του δανείου του αλλά και επαγγελματικά συμβόλαια.