Την παραίτησή του στον υπουργό Εργασίας, υπέβαλε ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτης Κοκκό­ρης προκειμένου να θέσει υποψη­φιότητα στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές στην Α’ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Κοκκόρης:

«Αγαπητέ υπουργέ,

Μετά από 2,5 χρόνια συνεχούς και αγαστής μεταξύ μας συνεργασίας, ήρθε η ώρα να υποβάλω την παραίτηση μου στον Πρωθυπουργό και σε σένα, προκειμένου να μην υφίσταται για το πρόσωπό μου κώλυμα εκλογιμότητας, κατά το άρθρο 56 του συντάγματος σε μελλοντικές εκλογές, με δεδομένη την διαρκή πολιτική μου παρουσία.

Αισθάνομαι την υποχρέωση με την παρούσα επιστολή να εκφράσω τις ευχαριστίες μου για την ποιότητα της μεταξύ μας συνεργασίας.

Σας στέλνω την συγκεκριμένη επιστολή γιατί εκτός των αυτονόητων ευχαριστιών, θεωρώ επίσης υποχρέωσή μου να αναφερθώ σε μία δέσμη πολιτικών που υλοποιήθηκαν από την Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων κάτω από ιδιαίτερα σύνθετες οικονομικές , κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες. Ενδεικτικά αναφέρω, την εφάπαξ εκτίμηση 43 μόνιμων αναπηριών από τα ΚΕΠΑ, την θεσμοθέτηση της διαδικασίας ιατρικής εξέτασης από τα ΚΕΠΑ των ΑμεΑ ώστε να τύχουν απαλλαγής από το τέλος ταξινόμησης επιβατικών αυτοκινήτων και από τα τέλη κυκλοφορίας, την υλοποίηση και την προώθηση του έργου της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης, τα ουσιαστικά βήματα για τον συντονισμό ,τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του έργου ενσωμάτωσης της είσπραξης ασφαλιστικών εισφορών στην φορολογική διοίκηση, την εδραίωση της νεοσύστατης δομής του ΚΕΑΟ στην καθημερινότητα της Ελληνικής κοινωνίας, την αναμόρφωση απαρχαιωμένων διατάξεων των καταστατικών των ΦΚΑ και την ομαλή μετάβαση στην εφαρμογή του Νόμου 3863/2010 την 1/01/2015.

Σε μια περίοδο όπου άπαντες οι Έλληνες καλούνται να αναλάβουν συνολικά και προσωπικά την ευθύνη για το αύριο της χώρας, θέλω να πιστεύω πως με τις κοινές μας προσπάθειες στο σύνθετο χώρο της Κοινωνικής Ασφάλισης, θέσαμε τα θεμέλια για ένα δίκαιο και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου και τους υπαλλήλους της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων για την συμβολή τους στην υλοποίηση των όλων των πολιτικών δράσεων που προανέφερα.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για την εκτίμηση που έδειξε στο πρόσωπο μου και να τον διαβεβαιώσω ότι η προσπάθεια που ξεκινήσαμε από αυτό το Υπουργείο θα έχει και συνέχεια και προοπτική».