«Πρόωρες εκλογές, που θα οφείλονταν στην αδυναμία της Βουλής να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα οδηγούσαν την χώρα σε περιπέτεια, με τελικό αποτέλεσμα να βρεθούμε εκτός της ζώνης του ευρώ», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, σε δήλωσή του ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο, στην Αραβαντινού.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι η συνάντησή του με τον κ. Καμμένο εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Στο σημείο που έχουν φτάσει τα πράγματα επιβάλλεται να αναζητηθούν ευρύτερες, κατά το δυνατόν, συναινέσεις», επισημαίνει ο κ. Μητσοτάκης και καταλήγει λέγοντας «όλοι πρέπει να θέσουμε σήμερα το συμφέρον της χώρας υπεράνω προσωπικού ή κομματικού συμφέροντος. Το οφείλουμε προς το λαό, από τον οποίο ζητήσαμε μεγάλες θυσίες, που σήμερα υπάρχει κίνδυνος, πάλι από δικό μας λάθος, να πάνε χαμένες».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Καμμένος απέρριψε την πρόταση του επίτιμου προέδρου της ΝΔ για την εξεύρεση συναινετικής λύσης πριν από τις εκλογές.